Rubi Verf en Wand
Image default
Meubels

Waar moet een kledingkast aan voldoen?

In een slaapkamer is naast het bed ook altijd een kledingkast te vinden. De kledingkast is erg belangrijk voor het opbergen van je kleding, maar zorgt ook voor de rest van de uitstraling van de slaapkamer. Een kledingkast voor jouw slaapkamer uitzoeken kan lastig zijn, omdat het aanbod zo groot is. Ten eerste is het wel zo handig om even na te gaan waar een kledingkast eigenlijk aan moet voldoen. Dit kan verschillen in de behoefte of voorkeuren van elk persoon, maar sommige eisen komen eigenlijk bij iedereen terug.

Opbergruimte

Het opbergen van kledingstukken is de belangrijkste taak van een kledingkast. Er moet genoeg ruimte zijn om alle kledingstukken kwijt te kunnen. Dit brengt ons bij het eerste punt en dat is dat er variatie moet zitten in de kledingkast. Hiermee wordt bedoeld dat er niet alleen gebruik moet worden gemaakt van lades of kastjes, maar ook van een kleding rails waar je overhemden en jassen kan ophangen.

Uitstraling

Zoals eerder al gezegd brengt de kledingkast veel bij aan de uitstraling van de rest van de slaapkamer. Dit betekent dat het belangrijk is dat je een kast uitzoekt die in de zelfde stijl zit als de rest van de slaapkamer. Zo kan je een industriële stijl kiezen, maar ook een moderne of klassieke stijl. Dit verschilt per persoon. Elke persoon heeft een andere smaak. Naast de stijl is ook de kleur van de kast belangrijk. Een slaapkamer moet ook rust brengen, dus wordt vaak wel aangeraden om niet al te felle kleuren aan te schaffen. Een zachtere kleur en iets neutraler kan een mooie stijl geven en daarbij niet afleiden.

Type deuren

Verder is het ook belangrijk dat je een keuze maakt voor welke deuren een kledingkast moeten hebben. Er zijn verschillende kledingkasten te krijgen met een bepaalde stijl, maar ook een bepaalde deur. Zo kan je een keuze maken tussen een open kledingkast, een schuifdeurkast en een draaideurkast. Elke kast heeft zijn voor- en nadelen. Een open kledingkast is makkelijk in gebruik, maar kan wel een rommelige uitstraling hebben. Een schuifdeurkast is erg handig om ruimte te besparen, alleen kan je niet de gehele kast open hebben in één keer. Een draaideurkast is de meest gekochte kast en heeft vaak een strakke uitstraling, alleen kan veel ruimte in beslag nemen door de openslaande deuren.

Overige onderdelen

Naast de opbergruimte, uitstraling en type deuren zijn er ook andere punten die je mee kunt nemen bij de keuze van een kledingkast. Zo kan je ervoor kiezen om een kledingkast aan te schaffen met verlichting. In sommige slaapkamers is de verlichting slecht of niet voldoende en dan kan de verlichting van de kast iets toevoegen. Ook kan de verlichting iets toevoegen aan de uitstraling van de kast. Ook kan je ervoor kiezen om een spiegel toe te voegen aan de kast. Dit kan aan de binnenkant van de deur zijn, maar je kan ook een spiegeldeur kiezen.