Rubi Verf en Wand
Image default
Woning en Tuin

Welk logeerbed is zowel comfortabel als praktisch?

Niets zo leuk als bezoekers in huis! Maar je moet ze natuurlijk wel een slaapplek kunnen aanbieden. Niet iedereen heeft zomaar een extra bed beschikbaar. Bovendien staat een ongebruikt bed in weg en wordt het snel stoffig en vuil. Een logeerbed is dan ook de perfecte oplossing voor! Deze bedden zijn erg comfortabel en makkelijk op te bergen. Zo kan je al je gasten in een paar seconden een prachtig bed aanbieden!

Praktische en ruimtebesparende vouwbedden

Eerst en vooral kan je voor een vouwbed kiezen. Dit logeerbed bespaart je enorm veel ruimte. Het is dan ook een uitstekende keuze als je vaak gasten hebt. Dit praktische bed kan je namelijk eenvoudig op- en weer dichtvouwen. Bovendien zijn het zeer lichte bedden die meestal van wieltjes voorzien zijn. Een vouwbed is dan ook een mobiel bed dat je eender waar kan opbergen. Vouwbedden worden bovendien met handige vouwmatrassen geleverd, zodat je gasten op elk moment van een comfortabele slaapplek kunnen genieten!

Tover je meubels om tot een ideaal logeerbed

Verder is een slaapbank ook een uitstekende oplossing. Deze meubels dienen overdag als comfortabele en stijlvolle zitbank en worden ‘s nachts omgetoverd tot het perfecte logeerbed! Afhankelijk van de beschikbare ruimte, kan je kiezen voor een eenpersoons of een tweepersoons slaapbank. Bovendien zijn de banken in verschillende kleuren en stoffen verkrijgbaar en kan je ze gezellig opmaken met een mooie dekbedovertrek. Is een slaapbank wat te groot voor je interieur? Dan is de slaapstoel misschien iets voor jou. Een slaapstoel is misschien wat kleiner van formaat, maar zeker even comfortabel als de slaapbank!

Twee voor de prijs van één

Er wordt ook steeds vaker voor een onderschuifbed gekozen. Een onderschuifbed is een bed dat je onder een ander bestaand bed schuift. Sommige bedden worden met wieltjes onder het bed geschoven, andere versie beschikken over een functioneel glijsysteem. Zo heb je als het ware twee bedden in één! Het onderschuifbed is zeker ideaal in een kinderkamer. Met een onderschuifbed liggen de kinderen namelijk vlakbij elkaar, zodat ze de hele nacht hun spannende verhalen met elkaar kunnen delen!

Moderne en eenvoudige opklapbedden

Tenslotte heb je de moderne opklapbedden. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn dit logeerbedden die je makkelijk kan uitklappen. Misschien wel de oplossing die elke ruimte het best benut! Er bestaan verschillende varianten van het opklapbed. Zo kan je voor een verticaal of een horizontaal bed kiezen. De verticale variant neemt overdag het minste plek in. Je klapt het voeteinde eenvoudig tegen de wand omhoog. De horizontale versie heeft iets meer ruimte nodig. Een voordeel is dan weer dat het bed zich heel wat lager bevindt, zodat je er veel makkelijker bij kan. De meest moderne versie is toch wel het opklapbed dat je in de kast laat verdwijnen. Zo merk je overdag helemaal niet dat er een bed aanwezig is én lijkt je kamer in één keer heel wat ruimtelijker!