Rubi Verf en Wand
Image default
Marketing

Branded Content, hoe werkt het precies

In de huidige tijd is het voor bedrijven belangrijk om zichzelf op een positieve manier te presenteren aan hun doelgroep. Het wordt steeds moeilijker om de aandacht van de consument te trekken en vast te houden. Steeds meer bedrijven maken daarom gebruik van Branded Content. Maar wat is Branded Content nou eigenlijk en hoe werkt het precies? Wij leggen het je in dit artikel uit.

De betekenis van Branded Content

Branded Content is een vorm van marketing waarbij bedrijven hun boodschap verspreiden via content die geen directe advertentie is. Branded Content gaat dus niet over de producten of diensten die het bedrijf aanbiedt, maar over de waarden die het bedrijf vertegenwoordigt. Bedrijven willen met hun content een relatie opbouwen met hun doelgroep. Dit kan bijvoorbeeld via social media, blogs, video’s, of podcasts. Branded Content is een subtiele manier van marketing waarbij het merk subtiel in de content verwerkt is.

De pijlers van Branded Content

De kern van Branded Content ligt bij het creëren van waardevolle en relevante content. De content moet aansluiten bij de interesses van de doelgroep van het bedrijf. Om de juiste doelgroep te bereiken, is de juiste tone of voice en een duidelijke boodschap essentieel. De content moet aantrekkelijk zijn en de klant verleiden om de gewenste actie te ondernemen, zoals het delen van de content of het bezoeken van de website. Bij Branded Content wordt er ook gekeken naar de distributie van de content, zodat deze de juiste doelgroep bereikt.

Waarom je volgens ons het beste hierin kan investeren

In een wereld waarbij ad-blockers en de aandachtsspanne steeds korter worden, is het van belang om als bedrijf op een andere manier in contact te komen met je doelgroep. Branded Content geeft bedrijven de mogelijkheid om hun merkbekendheid te vergroten en tegelijkertijd hun doelgroep te bereiken zonder storend te zijn. Branded Content creëert loyaliteit bij de klant omdat het bedrijf geen directe verkoopboodschap overbrengt maar zich op interessante topics richt. Daarnaast maakt Branded Content het merk menselijker en relevant. Door te investeren in Branded Content, investeer je in de relatie met je klanten.

In het kort

Branded Content is een vorm van marketing waarbij bedrijven via waardevolle en relevante content hun merk onder de aandacht brengen bij hun doelgroep. Het draait om het creëren van content die aansluit bij de interesses van de doelgroep en op subtiele wijze het merk verwerkt. Branded Content draagt bij aan het vergroten van merkbekendheid en het opbouwen van loyale klanten.

Veelgestelde vragen over Branded Content

Wat is het verschil tussen Branded Content en reclame?
Bij Branded Content gaat het om het creëren van waardevolle content zonder een directe verkoopboodschap. Reclame is gericht op het verkopen van producten of diensten.

Welke kanalen zijn geschikt voor Branded Content?
Sociale media, blogs, video’s, podcasts zijn allemaal geschikt om Branded Content via te verspreiden.

Hoe meet je het succes van Branded Content?
Het succes van Branded Content wordt gemeten aan de hand van het aantal views, shares, likes, en comments op de content. Het uiteindelijke doel is om een betere band op te bouwen met de klant.

Conclusie

Branded Content is een subtiele manier om een merk te promoten zonder rechtstreekse product- of merkpromotie. Door waardevolle en relevante content te creëren, bereik je je doelgroep op een andere en impactvolle manier. Het opbouwen van een loyale klantrelatie is het uiteindelijke doel van Branded Content. Kies daarom de juiste kanalen, de juiste tone of voice, en presenteer een duidelijke boodschap. Investeer in Branded Content en investeer in klantloyaliteit!