Rubi Verf en Wand
Image default
Aanbiedingen

Een bijbaan als geneeskundestudent

Het volgen van de opleiding geneeskunde is pittig. Er gaat veel tijd en energie in zitten om uiteindelijk je diploma te halen. Alleen met voldoende inzet en discipline kun je deze studie goed afronden. Het is natuurlijk fijn als je naast het volgen van deze opleiding ook een extra zakcentje kunt verdienen en extra werkervaring op kunt doen. Veel studenten vragen zich af of dat mogelijk is. Wij geven je informatie over de studie en de mogelijkheid voor een bijbaan. Benieuwd? Lees dan snel verder.

De opleiding geneeskunde

De opleiding geneeskunde duurt minimaal zes jaar en is daarmee de langstuderende opleiding van Nederland. Je volgt drie jaar een bachelor en daarna nog drie jaar een master. Zowel de bachelor als de master moet worden afgesloten met een diploma. Wanneer je beide diploma’s hebt behaald kun je jezelf een basisarts noemen. Wil je je nog verder specialiseren? Dan zul je nog een aantal jaar door moeten studeren. Hoe lang je door moet studeren hangt af van het soort specialisatie.

Een bijbaan tijdens de opleiding geneeskunde

Er gaat veel tijd en energie zitten in het volgen van de opleiding geneeskunde, maar gelukkig heb je nog tijd voor een bijbaan. Het is wel belangrijk dat je goed kunt plannen wanneer je kiest voor een bijbaan naast je opleiding. Door te kiezen voor een bijbaan die aansluit op je opleiding kun je de kennis die je hebt opgedaan toepassen in de praktijk. Daarnaast blijf je jezelf door ontwikkelen en doe je ervaring op in het werkveld. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een bijbaan als junior triagist. Je hebt dan een betekenisvolle baan, doet werkervaring op en verdient daarnaast een prima salaris. 

Op zoek naar een bijbaan?

Als geneeskundestudent ben je zeker van toegevoegde waarde binnen de zorg. Volg je de opleiding geneeskunde en ben je op zoek naar een bijbaan? Neem dan eens een kijkje op de website van Auxilio. Dit bedrijf helpt jou graag verder met de zoektocht naar een bijbaan. Auxilio heeft diverse vacatures beschikbaar in verschillende regio’s door heel Nederland. Neem snel een kijkje en misschien ga jij binnenkort aan het werk als junior triagist, medisch codeur of doktersassistente. 

 

https://www.auxilio.nl/