Rubi Verf en Wand
Image default
Aanbiedingen

Een blik op een rijmaaier

 

Er zijn veel soorten tuinhulpmiddelen beschikbaar voor consumenten, van push grasmaaiers tot elektrisch gereedschap zoals de bladblazer. Sommige zijn geschikt voor bepaalde soorten tuinwerk, terwijl anderen ideaal zijn voor allerlei werfwerk. Dit artikel bespreekt enkele van deze verschillende soorten apparatuur, en de belangrijkste redenen die mensen kiezen voor het een over de andere.

 

Twee cyclus maaier

Een grasmaaier is meestal een machine die met behulp van een of meer draaiende bladen een vlak grasoppervlak naar een goed niveau kan snijden. Typisch kan de hoogte van dit gesneden gras vooraf worden ingesteld door de fabrikant, maar in de meeste gevallen kan de eigenaar het aanpassen. In een maaier met twee cyclus (het meest populaire type), wordt de werkmotor door de eigenaar aangedreven via een kleine motor. Deze worden vaak gebruikt voor een kleine gazon, omdat ze gemakkelijk te controleren en onderhoudsvrij zijn.

 

Loopmaaier

Een ander type grasmaaier is de loopgrasmaaier. Deze machines hebben een mechanisme waarmee de gebruiker achter de gazonmaaier kan lopen, in plaats van de grasmaaimachine handmatig te duwen of te trekken. Ze worden het best gebruikt voor grotere gebieden, omdat ze alleen zo hoog kunnen knippen en beperkte manoeuvreerbaarheid hebben. Als je deze gebruikt voor een grote gazon, of als je meer manoeuvreerbaarheid wilt, ben je waarschijnlijk beter af aan het kopen van een gas aangedreven of een elektrische grasmaaier.

 

Elektrische maaiers

Als je iets minder krachtig wilt, of als je minder tijd aan maaien wilt uitgeven, zijn er ook elektrische maaiers. Er zijn eigenlijk twee typen: batterij aangedreven en benzine aangedreven. Gas aangedreven modellen zijn meestal krachtiger en zwaarder, omdat ze van een interne verbrandingsmotor zijn afgesloten. Nieuwere batterij-aangedreven maaiers worden echter meer brandstofzuinig, waardoor ze iets minder krachtig zijn dan hun benzine-tegenhangers. Ze consumeren ook minder elektriciteit om te werken, waardoor ze goedkoper kunnen worden uitgevoerd.

 

Zelfrijdende maaiers

Zelfrijdende grasmaaiers zijn waarschijnlijk de meest manoeuvreerbare, zoals ze worden voortgestuwd door hun gebruiker. Omdat deze maaiers echter meer moeite hebben om ze te duwen, en omdat de operator voor een langere periode nog steeds moet staan, is het bereik misschien niet zo goed. Je kunt ook meer schade toebrengen aan je tuin als het maaien onjuist wordt gedaan. Bovendien zijn deze maaiers niet erg goed voor grote stukjes gras, omdat de bladen niet in staat zijn om het gras op die manier te snijden. In plaats daarvan moeten ze op kleinere grasvelden worden gebruikt.

 

Hoewel rijmaaiers de afgelopen jaren vaker voorkomen, moet je je opties onderzoeken voordat je er een koopt. Er zijn nu veel geweldige functies beschikbaar op het betere rijmaaiers, inclusief gas of elektrische motoren. Bekijk nu je opties, en je zult de tuin maaien voordat je het weet!

https://www.gereedschap-expert.nl/