Rubi Verf en Wand
Image default
Architectuur

Een lichtkoepel laaten bouwen?

Het is niet meer zo een gek idee om als particulier een lichtkoepel te laten bouwen want veel mensen doen dit tegenwoordig. De lichtkoepel wordt vaak boven de keuken of woonkamer geplaatst indien er natuurlijk geen boven verdieping boven deze ruimtes zit. Soms wordt het ook boven de slaapkamers geplaatst als er meerdere verdiepingen zijn.

Als je eraan denkt om een lichtkoepel te laten bouwen moet je eerst kijken of dit wel mogelijk is en hiervoor kun je advies inwinnen bij een bouwbedrijf. Het bouwbedrijf zal een medewerker op pad sturen die gaat kijken of het mogelijk is om een lichtkoepel te bouwen en waar het eventueel geplaatst zou kunnen worden. De medewerker zal alle opties aangeven van waar de lichtkoepel eventueel geplaatst zou kunnen worden. Hierna is de keuze aan de bewoner om te beslissen waar die de lichtkoepel wil.

Daarna is er ook nog de keuze uit het soort lichtkoepel want er zijn veel verschillende soorten en ze komen ook in verschillende maten. Als deze keuze ook is gemaakt zal er gekeken worden hoeveel het project gaat kosten en wanneer het eventueel uitgevoerd kan worden. Het is natuurlijk allemaal vrijblijvend totdat je een keuze maakt.