Rubi Verf en Wand
Image default
Tweewielers

Elektrische stepverzekering

Een elektrische stepverzekering is op de meeste plaatsen en in de meeste situaties niet bepaald een eenvoudige zaak. Hoewel elektrische steps een vrij nieuw vervoermiddel zijn, zijn verzekeringsmaatschappijen in sommige landen erin geslaagd om enkele opties te bieden.

Voor het maken van deze gids heb ik contact opgenomen met bijna alle grootste verzekeringsmaatschappijen in de wereld en vroeg hen naar de mogelijkheden voor eigenaren van elektrische steps. Ook heb ik alle informatie die ze online hebben verstrekt doorgenomen. Tijdens het proces ontdekte ik hoe een elektrische stepverzekering werkt en of elektrische steps een verzekering nodig hebben.

Elektrische stepverzekering

De meeste landen vereisen geen verzekering voor elektrische steps, noch voor de step, noch voor de Ruiter. De enige opmerkelijke uitzonderingen zijn de staat Illinois, de staat Texas als de motor van de step meer dan 750 watt is, en het land Duitsland. Toch is een verzekering voor de step zelf in de meeste landen een optie, en een verzekering voor lichamelijk letsel tijdens het rijden op een elektrische step is ook in een of andere vorm beschikbaar.

De specifieke regels en praktijken verschillen per land en per land. de verzekeringsmaatschappijen die daar actief zijn natuurlijk. Laten we ingaan op wat extra details, afhankelijk van uw locatie en de beschikbare opties.

Hoewel we er alles aan zullen doen om dit artikel up-to-date te houden, is de informatie die hier wordt verstrekt niet altijd het geval. Verder mag het niet worden gebruikt als de definitieve autoriteit op dit gebied, en u wordt geadviseerd om aanvullend onderzoek te doen bij het kiezen van uw verzekeringspakketten.

Hoe werkt een stepverzekering?

Een elektrische stepverzekering kan dekking bieden voor een van de volgende zaken:

  • persoonlijk letsel dat u heeft opgelopen en de mogelijke kosten in verband met de behandeling van hen, zoals medische kosten

  • blessures die andere mensen hebben geleden en de mogelijke kosten die daarmee verband houden, zoals medische kosten om hen te behandelen, mogelijke juridische kosten, enz.

  • schade aan uw elektrische step

  • diefstal van uw elektrische step

  • schade aan andermans eigendom veroorzaakt door een ongeval waarbij u en uw elektrische step betrokken zijn

U moet ook weet dat de meeste grote verzekeringsmaatschappijen niet per se een speciaal pakket voor elektrische steps hebben, maar de kans is groot dat u een motorfiets of een gewoon stepverzekeringspakket kunt krijgen dat ook uw elektrische step dekt.

Heeft u een verzekering nodig om een elektrische step te gebruiken?

De enige plaatsen waar u wettelijk verplicht bent om een elektrische step te hebben i verzekeringen zijn de staat Illinois in de VS, de staat Texas in de VS als het vermogen van de motor van de elektrische step 750 Watt overschrijdt, en Duitsland. U kunt uw elektrische step zonder enige vorm van verzekering gebruiken in alle andere grote landen.

Bekijk mijn juridische gids voor elektrische steps voor meer informatie hierover.

Kunt u een elektrische step krijgen verzekering?

Hoewel niet verplicht, is een verzekering voor elektrische steps in de meeste landen beschikbaar, en het kan vaak een financieel haalbare optie zijn. Het verzekeren van uw elektrische step tegen schade of diefstal is bijna universeel beschikbaar, maar een persoonlijke verzekering die ongevallen tijdens het rijden dekt, kan ingewikkelder zijn, afhankelijk van de locatie.

Dekt een reguliere verzekering elektrische steps?

Of uw verzekeringspakket elektrische steps dekt, hangt af van het pakket en de verzekeringsmaatschappij. In de meeste gevallen dekken de reguliere verzekeringspakketten echter geen elektrische steps. Zelfs verzekeringspakketten voor voertuigen dekken zelden elektrische steps, aangezien autoverzekeringen doorgaans geen voertuigen op twee wielen dekken.

Wat voor soort verzekering heb je nodig voor een elektrische step?

Het type verzekering dat u voor uw elektrische step krijgt, hangt af van wat u wilt dekken. Als u schade aan uw step wilt dekken, moet u meestal een aanrijdingsdekking of gespecialiseerde stepdekking krijgen van de bedrijven die zich toeleggen op het verzekeren van elektrische steps. Diezelfde pakketten kunnen vandalisme of diefstal dekken, maar het kan zijn dat u een huisverzekeringspakket nodig heeft om alle scenario’s te dekken. Uw ziektekostenverzekering dekt mogelijk uw lichamelijk letsel, hoewel dat niet altijd het geval is, en dit is waarschijnlijk een van de scenario’s met de minste opties. Schade aan eigendommen van andere mensen en hun mogelijke verwondingen kunnen worden gedekt door een aansprakelijkheidspakket.

Hoeveel kost een verzekering voor een elektrische step?

De prijs voor een elektrische stepverzekering zal variëren op basis van uw locatie en het bedrijf dat het pakket aanbiedt, maar gemiddeld kunt u in de meeste gevallen tussen € 20 en € 30 verwachten.

Dekt een autoverzekering ongevallen met elektrische steps?

Geen van de grote verzekeringsmaatschappijen staat uw autoverzekering toe om ongevallen met elektrische steps te dekken, aangezien ze geen voertuigen dekken met minder dan 4 wielen. Als u een verzekering wilt afsluiten voor het rijden op uw elektrische step, moet u ofwel uw step afzonderlijk verzekeren voor schade en diefstal, en een of andere vorm van een overkoepelende verzekering afsluiten voor kosten in verband met persoonlijk letsel aan uzelf of letsel dat u anderen heeft veroorzaakt.

Dekt de medische verzekering de kosten van lichamelijk letsel als gevolg van ongevallen met elektrische steps?

De kans is groot dat uw medische verzekering een deel of al uw medische kosten dekt als u betrokken bent bij een ongeval met uw elektrische step. Uw medische verzekering dekt echter niet de kosten voor de verwondingen van andere mensen die bij het ongeval betrokken zijn.

Kan een woningverzekering de diefstal van elektrische steps dekken?

In sommige gevallen is het mogelijk voor uw huisverzekeringspakket om de diefstal van uw elektrische step te dekken, vooral als de step uit uw huis is gestolen.

Dekt een parapluverzekering ongevallen met elektrische steps?

Parapluverzekeringen kunnen dat wel zodanig worden opgezet dat ze ongevallen met elektrische steps dekken, maar dit is specifiek voor de verzekeringsmaatschappij. Meestal bieden ze aansprakelijkheidsdekking voor schade of verwondingen aan andere mensen, en mogelijk uw eigen verwondingen, maar ze dekken niet de schade aan uw step.

 

https://nr1elektrischestep.nl/blogs/elektrische-step/circ-deelstep