Rubi Verf en Wand
Image default
Aanbiedingen

Magnesium

Weet jij alles al over magnesium? Het magnesium is één van de vele mineralen die voorkomen in groentes, nootjes, melk- en graanproducten. Je bent magnesium nodig voor de vorming van de verschillende botten en spieren in jouw lichaam. De goede werking van de spieren en verschillende zenuwprikkels in jouw lichaam worden geregeld door magnesium. Een tekort aan magnesium komt zelden voor, aangezien we verschillende voedingsmiddelen eten. Een te hoge gehalte van magnesium kan voorkomen, dit kan onder andere komen door het gebruik van verschillende magnesium tabletten of door te  veel voedingsmiddelen te eten waarin magnesium verwerkt zit. 

 

De werking van magnesium 

Het lichaam is veel verschillende mineralen nodig voor een optimale werking van het lichaam. Magnesium is één van de mineralen die het menselijke lichaam nodig heeft. Magnesium zorgt voor een grote hoeveelheid processen in jouw lichaam. Het omzetten van de voeding in energie wordt onder andere gestimuleerd door magnesium. Daarnaast is magnesium erg belangrijk voor de werking van de skeletspieren, de werking van je hart- en bloedvaten en zorgt het voor gezonde botten. Als laatst speelt magnesium een rol bij verschillende processen van ontsteking. Het herstel zou voorspoedig verlopen door gebruik te maken van magnesium.

 

Hoeveelheid magnesium? 

Ieder lichaam is anders en daarom zou ieder lichaam ook een ander voorkeur hebben voor de hoeveelheid magnesium. Bij de resultaten zijn we uitgegaan van gemiddelde aantallen. Het menselijk lichaam van een volwassen persoon bestaat uit ongeveer 25 gram magnesium. 50 tot 60 procent van dit magnesium bevindt zich in de botten en tanden en 25 tot 30 procent bevindt zich in de spieren van het menselijk lichaam. Het overige percentage bevindt zich in de lichaamssappen. Voor een gezonde voortzetting van het leven hebben we een gemiddelde dagelijkse hoeveelheid magnesium onderzocht. Bij een volwassen man ligt dit gemiddelde rond de 350 milligram per dag, een vrouw daarentegen is ongeveer 300 milligram nodig. Dit is een gemiddelde voorspelling wat goed is voor het menselijk lichaam met normale omstandigheden.

 

Te veel of te tekort aan magnesium 

De inname van te veel magnesium is in principe onmogelijk bij de reguliere voeding. Een overschot ontstaat vaak door de inname van extra magnesium. Dit kan in de vorm van pillen, tabletten of olies. Om een overschot voor jouw lichaam te voorkomen, is er een bovengrens vastgesteld voor de supplementen. Deze bovengrens ligt op een inname van 250 milligram per dag naast je reguliere maaltijden. Er kunnen klachten rondom de darmen optreden bij een te hoge inname van magnesium. Een tekort aan magnesium is ook mogelijk, maar komt niet vaak voor. Er zijn meerdere risicofactoren voor een te kort aan magnesium. Een onvoldoende inname van eten en onvoldoende opname door de darmen als gevolg van een chronisch darmprobleem. Daarnaast ontstaat er verhoogde behoefte door zwangerschap, borstvoeding of inspanning, zoals sporten. Bij een verhoogde cholesterolwaarden en diabetes hebben mensen vaak een te lage magnesiumwaarden in het bloed. Mensen met een gastro-intestinale aandoening, zoals de ziekte van Crohn, hebben een verhoogde kans op een gebrek aan magnesium. De inname van magnesium tabletten kan hieraan een bijdrage leveren. Bespreek dit duidelijk met de experts. 

https://superfoodies.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe krijg je de ultieme nachtrust?

Tips voor als je je thuis verveelt

Barista inhuren