Rubi Verf en Wand
Image default
Sport

Waar moet u op letten bij de aanschaf van bokshandschoenen?

Vechtsporten zijn de afgelopen tijd enorm populair geworden, maar waar dient u op te letten bij de aanschaf van bokshandschoenen? Met een breed aanbod aan materialen, prijzen en maten kan een keuze maken best lastig zijn. Daarnaast mogen handschoenen niet knellen omdat er anders gevaar is voor blessures. Uiteraard is het slim om naar de winkel te gaan en uzelf daar te laten voorzien van advies voor de aankoop van boksmaterialen zoals handschoenen of een stootkussen. Mocht u hier echter niet voor in de gelegenheid zijn of online winkelen simpelweg uw voorkeur hebben? Lees dan snel verder.

De maatvoering Oz

Bokhandschoenen zijn in verschillende maten Oz (ook wel ounce genoemd) verkrijgbaar. Dit is een Engelse maatvoering die wereldwijd wordt toegepast en staat voor het gewicht van de handschoen. Hoe hoger de Oz, des te hoger het gewicht en de grootte van de handschoen. De meest gebruikte en voorkomende maten zijn 2 Oz tot en met 20 Oz. Rumble Store Holland is gespecialiseerd in vechtsporten en bijbehorende artikelen zoals een stootkussen. Zij helpen u graag bij het vinden van passende bokshandschoenen en hanteren de volgende richtlijnen hiervoor: zo dragen vrouwen meestal 10 of 12 Oz en mannen vaak 14 of 16 Oz. Uiteraard is iedere mensenhand uniek en is de maatvoering zeer persoonsgebonden. Daarnaast dient u ook nog rekening te houden met eventuele handbandages die om de handen worden gedaan en mag de handschoen absoluut niet te strak zitten. Tot slot spelen uw lichaamsgewicht en handomvang ook een belangrijke rol bij het aanmeten van de juiste bokshandschoenen en de geschikte Oz.

Bokshandschoenen voor de beginnende of gevorderde bokser

Naast de verschillende maten, speelt het type bokser dat u bent ook een grote rol bij het kopen van handschoenen en ook andere materialen zoals een stootkussen. Voor de beginner die maximaal twee keer per week traint zijn bokshandschoenen van kunstleer aan te raden. Deze zijn relatief wat goedkoper te produceren, maar niet bestemd om meer dan twee keer per week te trainen. Traint u drie keer per week of vaker of bent u een gevorderde bokser, ga dan voor leren kwaliteit. Leer is wat duurzamer en zorgt voor een betere bescherming van de handen.