Rubi Verf en Wand
Image default
Verbouwen

Waarom een epoxyvloer laten leggen?

Een epoxyvloer laten leggen is tegenwoordig een keuze die binnen zowel zakelijke als private omgevingen zeer vaak wordt gemaakt. Dat is natuurlijk voor een groot deel het gevolg van de visuele evenals praktische voordelen waar je bij een dergelijk type vloer op kan rekenen. Indien je overgaat tot het laten plaatsen van een epoxyvloer zal je tot de vaststelling komen dat je kiest voor een vloer waar je sowieso ontzettend lang genot van zal hebben. Bovendien is het ook nog eens zo dat de prijzen van dergelijke vloeren allerminst onaantrekkelijk te noemen zijn. In ieder geval, wil jij ook graag een gietvloer uit epoxy laten realiseren in jouw woning? Blijf dan vooral verder lezen!

Zowel mogelijk bij renovatie als in een nieuwbouw

Eén van de voornaamste voordelen waar je bij een epoxyvloer laten leggen op kan rekenen heeft te maken met het feit dat ze geplaatst kan worden in zowel een nieuwbouw als in panden die gerenoveerd dienen te worden. Dat is het gevolg van het feit dat voor deze vloeren geldt dat ze over een gemiddelde dikte beschikken van slechts 2 à 3 mm. In principe is het mogelijk om ze op verschillende ondergronden te plaatsen. Je moet er alleen waakzaam voor zijn dat er sprake dient te zijn van een egale ondergrond. Is er in eerste instantie geen sprake van een geschikte ondergrond? Hou er dan rekening mee dat er hiervoor extra kosten aangerekend kunnen worden.

Hoelang duurt een epoxyvloer laten leggen?

Een epoxyvloer laten leggen hoeft in de praktijk helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Je moet er wel rekening mee houden dat de vereiste hoeveelheid tijd sterk afhankelijk kan zijn van verschillende factoren. Denk hierbij niet in het minst aan het aantal lagen welke moeten worden voorzien. In de praktijk komt het niet zelden voor dat mensen het vermoeden hebben dat een gietvloer altijd uit eenzelfde hoeveelheid lagen wordt vervaardigd. Dat is niet juist. Voor een epoxyvloer laten aanleggen geldt dat er sprake kan zijn van drie, maar ook van zes lagen. Hoe meer lagen, des te hoger de kosten zullen uitvallen en des te langer de plaatsing uiteraard zal duren. Dit is dan ook wel altijd een niet onbelangrijk aandachtspunt om rekening mee te houden.

Hoe interessant is de keuze voor een epoxyvloer?

We kunnen in de praktijk met recht en rede stellen dat de keuze maken voor een epoxyvloer laten leggen toch best een aantal niet onbelangrijke voordelen met zich meebrengt. In eerste instantie is dit een vloer die beschikt over een naadloos karakter. Dit zorgt ervoor dat ze niet alleen zeer onderhoudsvriendelijk is, maar bovendien ook over een strakke uitstraling beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast geldt voor epoxyvloeren eveneens dat ze een uitmuntende kwaliteit hebben waar je van kan genieten. Wil jij ook kunnen rekenen op de eigenschappen van één van de beste vloeren die er op de markt zijn terug te vinden? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor een epoxyvloer laten leggen in de praktijk zeker en vast een interessant voordeel met zich meebrengt.

Ga naar G-vloeren.nl om jouw nieuwe vloer te bestellen!