Rubi Verf en Wand
Image default
Aanbiedingen

Waarom je een online webshop naast je fysieke winkel zou moeten starten

Ben je eigenaar van een fysieke winkel en twijfel je eraan om een online webshop te starten? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Het hebben van een online webshop naast je fysieke winkel heeft namelijk zoveel voordelen! In deze blog gaan we dieper in op deze voordelen, geven we je tips om je eigen webshop op te zetten, en laten we zien hoe je de samenwerking met de verzenddienst PostNL of DHL kan verbeteren.

 

De voordelen van een online webshop

Er zijn veel voordelen aan het hebben van een online webshop naast je fysieke winkel. Allereerst creëer je een extra verkoopkanaal, waardoor je meer klanten kunt aantrekken en je verkoop kan verhogen. Daarnaast ben je 24/7 bereikbaar voor klanten, zodat ze ook buiten openingstijden bij je kunnen winkelen. En misschien wel het belangrijkste: een online webshop zorgt voor vergroting van je naamsbekendheid en imago. Zo kun je nieuwe klanten aantrekken en bouw je een loyaal klantenbestand op.

 

Het opzetten van een webshop

Als je eenmaal hebt besloten om een online webshop naast je fysieke winkel te starten, is het belangrijk om de volgende stappen te volgen. Allereerst moet je ervoor zorgen dat je een goede website hebt. Kies voor een veilig hosting platform en zorg voor een professioneel design. Daarnaast moet je een domeinnaam registreren die past bij je fysieke winkel en merkidentiteit. Vergeet ook niet om te kiezen voor een betrouwbare en veilige betalingsmethode.

 

Verzending via PostNL of DHL

Als je een online webshop hebt, is het verzenden van pakketjes een belangrijk onderdeel van het proces. De samenwerking met PostNL of DHL kan hierbij van grote waarde zijn. Beide verzenddiensten bieden namelijk goede service en zijn betrouwbaar. Om ervoor te zorgen dat het verzenden van pakketjes voor jou ook zo soepel mogelijk verloopt, is het belangrijk om pakketten goed te verpakken en te zorgen voor snelle verzendtijd. Zo kunnen je klanten sneller van hun bestellingen genieten.

 

Promotie via social media

Nu je online webshop staat, is het belangrijk om je webshop onder de aandacht te brengen van je doelgroep. Social media is hierbij een ideaal platform. Maak gebruik van verschillende social media kanalen om je producten en diensten te promoten. Zorg voor pakkende teksten en mooie productfoto’s, en vergeet niet om je aanbiedingen en acties te delen. Zo kun je je online verkoop verhogen en bouw je aan een loyale klantenkring.