7 manieren om uw zakelijke wifi-netwerk te beveiligen


Rubiverfenwand

7 manieren om uw zakelijke wifi-netwerk te beveiligen

Bijna elk bedrijf maakt op de een of andere manier gebruik van wifi. Of het nu gaat om toegang tot e-mail via internet of verwerken van betalingen, Wi-Fi speelt een fundamentele rol in de bedrijfsvoering van vandaag.

Dit creëert echter een opening voor cybercriminelen om onbeveiligde netwerken op te sporen en waardevolle informatie te stelen. In feite hebben zich in de eerste helft van 2018 meer dan 650 miljoen gegevensinbreuken voorgedaan met 22,41 miljoen aangiftes .

Om te voorkomen dat uw bedrijf een nieuwe cyberstatistiek wordt, hebben wij van slotenmaker Rotterdam de stappen uiteengezet die u nodig hebt om uw wifi-netwerk te beveiligen.

Hoe uw Wi-Fi-netwerk te beveiligen
Een datalek kan uw bedrijf verlammen. Niet alleen belemmert dit het vertrouwen van de consument, data-inbreuken kosten gemiddeld $ 3,86 miljoen. Gelukkig is het niet zo moeilijk om je wifi-beveiliging te verbeteren. Volg de onderstaande stappen om de draadloze internetverbinding van uw bedrijf te beveiligen.

1. Fysiek beveilig uw router op een veilige locatie. Sommige routers zijn uitgerust met een resetknop waarmee u uw beveiligingsinstellingen kunt verwijderen. Overweeg om uw router op kantoor of in een kast te vergrendelen. Voor nog meer beveiliging, implementeer toegangscontrole of videobewaking om de routerlocatie te beveiligen. Monteer draadloze toegangspunten op afstand buiten het bereik en zorg ervoor dat de aansluitkabels ervan zijn beschermd.

2. Verwijder standaardinlogins en schakel externe toegang uit. De meeste routers worden geleverd met een standaard gebruikersnaam of wachtwoord die gemakkelijk te vinden is op internet. Stel een kwaliteitswachtwoord in en schakel externe toegang tot de beheerfuncties van de router uit.

3. Wijzig uw netwerknaam. De service set identifier (SSID) is de naam van uw netwerk die mensen zien wanneer ze verbinding maken met het wifi-netwerk. Een goede SSID moet het netwerk gemakkelijk te identificeren maken, maar mag geen informatie over de internetservice of geïnstalleerde apparatuur bevatten.

4. Update de firmware. Firmware is de software die rechtstreeks op uw router of draadloos toegangspunt wordt uitgevoerd. Controleer regelmatig op updates, die essentiële beveiligingspatches bevatten die voorkomen dat hackers toegang krijgen tot uw netwerk.

5. Gebruik draadloze beveiligde toegang (WPA). WPA of WPA2 (bij voorkeur) zijn typen draadloze coderingstechnologieën die gegevensbescherming bieden. Voor de meeste routers meldt u zich gewoon aan bij de instellingen om uw beveiligingsmodus bij te werken naar de veiligere opties.

Raadpleeg deze resource om het verschil in deze beveiligingsinstellingen en hun beschermingssterkte te begrijpen.

6. Schakel uw firewall in. Firewalls beschermen uw bedrijfsnetwerk tegen aanvallen van buitenaf, en afhankelijk van het merk en model van uw router, kan het worden geleverd met een ingebouwde. Zorg ervoor dat het al is ingeschakeld en ingeschakeld via de instellingen van uw router.

7. Partner zijn met een beveiligingsleverancier die beheerde netwerkservices aanbiedt. Met deze service kunt u de prestaties en beveiliging van uw bedrijfsnetwerken beheren met 24/7 beheer, controle over wijzigingen, bewaking en ondersteuning van netwerkbewerkingen.

Wacht niet tot een cybercrimineel een compromis sluit voor het netwerk van uw bedrijf. Neem contact op met een vertrouwde beveiligingsleverancier om ervoor te zorgen dat uw wifi-netwerk correct is beveiligd.

https://www.locksecure.nl/slotenmaker-rotterdam

Archieven