Rubi Verf en Wand
Image default
Zakelijk

CRM voor schilders

In het huidige tijdperk hebben schilders enorm veel klanten, zelfs zoveel dat veel mensen op de wachtlijst staan om geholpen te worden. Om al de contacten met hen te beheren, is er CRM-software nodig. Met een CRM-systeem kan een schildersbedrijf overzichtelijk contact behouden.

Wij willen uitleggen wat de voordelen en functionaliteiten zijn van een CRM-programma, maar eerst leggen wij uit wat CRM precies is.

Het onderhouden van relaties met uw klanten

CRM staat voor klantrelatiebeheer of Customer Relationship Management. Zoals de naam al doet vermoeden, is CRM-software een systeem voor het beheren van uw relaties met klanten.

CRM-software

Een schildersbedrijf kan CRM-software gebruiken om interacties, gegevens en notities over klanten of potentiële klanten bij te houden. De gegevens worden opgeslagen in een centrale database en zijn toegankelijk voor meerdere personen binnen een organisatie. Een CRM-systeem helpt bij het stroomlijnen van verkoop van uw dienst, marketinginspanningen, klantenservice, boekhouding en beheer. 

Omdat alles over uw klanten en afspraken wordt bewaard, vergeet u niet wat u heeft afgesproken. Daarnaast kan u met de informatie bepalen wat voor verf u moet aanschaffen. Zo wordt voorraadbeheer met CRM-software geholpen. Ook kan u automatisch e-mails versturen om een gekozen aantal maanden of jaren voor regelmatig onderhoud. Zo heeft u meer kans op inkomend werk en omzet.

Andere voordelen van CRM-software

Er zijn veel voordelen bij het gebruik van CRM-software. Hoewel sommige voordelen zich kort na de implementatie voordoen, komen andere alleen voor bij langdurig gebruik van het systeem:

Verbeterde samenwerking tussen collega’s

Gebruikers van het systeem werken allemaal met dezelfde gegevens waardoor misverstanden worden voorkomen en de samenwerking wordt verbeterd.

Financiële besparingen door geoptimaliseerde processen

De optimalisatie van bestaande bedrijfsprocessen levert uiteindelijk aanzienlijke financiële besparingen op.

AVG-conform gegevensbeheer

Een CRM-systeem ondersteunt automatisch bij het voldoen aan de wet voor gegevensbeheer. Denk hier aan bijvoorbeeld de AVG.

Op zoek naar een CRM-leverancier

Als u op zoek bent naar een leverancier, kijk dan niet verder. Blisss Software is een softwareleverancier dat streeft naar simpele en effectieve oplossingen. Het is ook de missie van hen om organisaties te helpen om succesvoller te worden door goede adviezen en software. Ze bieden effectieve en zeer eenvoudige applicatie-oplossingen tot en met het volledig automatiseren van processen met Microsoft Dynamics NAV.