Rubi Verf en Wand
Image default
Winkelen

De levensduur van vlaggen verlengen

In principe maakt het niet uit of je nu een vlag koopt van goede kwaliteit en eentje die milieuvriendelijk is. Vroeg of laat krijgen ze allemaal te maken met slijtage. Vooral als je een frequente gebruiker bent een vlag. Het doet er dan ook niet toe of je de vlag met de nodige zorg en liefde behandeld, slijtage zal zijn intrede blijven doen. Heb je pas een vlag van Indonesië of het Verenigd Koninkrijk gekocht en wil je het slijtageproces vertragen? In deze blog kom je daar alles over te weten. 

Maak je vlag tijdig schoon 

Heb je je vlag al een poosje in weer en wind buiten staan, dan zul je vroeg of laat de vlag een wasbeurt moeten geven. Soms is de vlag zo vies geworden, dat je het direct wil weg doen, maar een wasbeurt kan wonderen verrichten. Is je vlag niet zo vies, dan kun je het simpel oplossen met een vochtige doek en wat schoonmaakmiddel erop. Let er wel op dat je geen schoonmaakmiddelen gebruikt die chloorstoffen gebruikt. Heb je misschien de Bulgaarse vlag of die van België, dan kunnen deze chloorstoffen je vlag omtoveren in een witgekleurde vlag. Lukt het niet om je vlag schoon te krijgen, dan kun je je vlag ook in de wasmachine doen. In de meeste gevallen zal je vlag niet verkleuren en zal deze ook niet in kwaliteit achteruitgaan. 

Het weer 

Het weer in ons land kan ook zeer wisselvallig zijn. Krijg je plots te maken met slecht weer of harde winden, dan kun je overwegen om de vlag tijdelijk niet op te hangen of om een kleinere vlag in de mast te hangen. Heb je bij harde wind niet tijdig je vlag naar beneden kunnen halen? Ga dan altijd even na of je vlag geen schade heeft opgelopen als de wind is gaan liggen. Merk je een kleine scheur, dan kun je die snel repareren. Hiermee voorkom je dat je vlag op den duur zal rafelen. 

Vlaggen die lang mee gaan 

Er zijn vlaggen die ongeacht het weer lang mee gaan. Bij het kopen van je vlag zul je onder andere moeten nagaan wat de kwaliteit is van de vlag, de kosten en het materiaal waarvan de vlag gemaakt is. Het is algemeen bekend dat vlaggen van betere kwaliteit wat langer meegaan dan vlaggen van mindere kwaliteit. De vlag die je koopt moet uiteraard ook in overeenstemming zijn met je budget.