Rubi Verf en Wand
Image default
Beauty en verzorging

Botox en Fillers? Alleen door gecertificeerde arts

Botox injectables, ook bekend als botuline toxine, zijn een populaire behandeling voor rimpels en fijne lijntjes. De injectables worden gemaakt van een gezuiverd eiwit dat de spieren in het injectiegebied tijdelijk minder laat functioneren. Wanneer de spieren zijn verlamd, kunnen ze niet meer samentrekken en geen rimpels veroorzaken, waardoor de huid gladder en jeugdiger wordt.

Waar kan Botox gebruikt worden?

Botox wordt meestal gebruikt op het voorhoofd, tussen de wenkbrauwen en rond de ogen. Het kan ook worden gebruikt om de wenkbrauwen te liften, nekbanden glad te strijken en zelfs overmatig zweten te verminderen. De resultaten van Botox-injecties duren meestal drie tot vier maanden voordat de spieren weer beginnen samen te trekken, waarna de behandeling moet worden herhaald om de gewenste effecten te behouden.

Een van de belangrijkste voordelen van Botox injectables is dat het een niet-chirurgische behandeling is, waardoor het een veiligere en minder invasieve optie is voor het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. De procedure zelf is relatief snel. Let op dat de behandeling alleen wordt uitgevoerd door een NVCG gecertificeerd cosmetisch arts, KNMG erkend. De meeste mensen kunnen direct na de behandeling hun normale activiteiten hervatten.

Er zijn enkele mogelijke bijwerkingen van Botox injectables, waaronder zwelling, blauwe plekken en pijn op de injectieplaats. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen mild en verdwijnen vanzelf binnen een paar dagen. In zeldzame gevallen kunnen ernstigere bijwerkingen optreden, zoals allergische reacties of infecties. Het is belangrijk om eventuele zorgen te bespreken met een gekwalificeerde medewerker van de kliniek voordat u een behandeling met Botox injectables start.

Naast Botox zijn er andere injecteerbare behandelingen die kunnen worden gebruikt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Fillers zijn bijvoorbeeld injecteerbare stoffen die worden gebruikt om de huid voller te maken en rimpels en plooien op te vullen. Deze behandelingen voegen volume toe aan de huid, waardoor rimpels vervagen en de huid er jeugdiger en stralender uitziet.

Er zijn veel verschillende soorten fillers beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Enkele populaire opties zijn hyaluronzuur fillers, die worden gemaakt van een stof die van nature in de huid voorkomt.

Hoewel Botox en fillers effectieve behandelingen kunnen zijn om rimpels en fijne lijntjes te verminderen, is het belangrijk om in gedachten te houden dat deze behandelingen het allerbeste tot hun recht komen in combinatie met goede huidverzorging en een gezonde levensstijl. Voor een gezonde, jeugdig ogende huid is het belangrijk om de huid tegen de zon te beschermen, niet te roken en een gezond dieet en een gezonde lichaamsbeweging te volgen. Wil je goed advies? Kom eens langs bij Van Lennep Kliniek.

https://www.vanlennepkliniek.nl/