Rubi Verf en Wand
Image default
Aanbiedingen

Hoe krijg je de ultieme nachtrust?

Voor veel mensen in onze samenleving is het moeilijk om een goede nacht slaap te behalen. De hoogste tijd dat hier verandering in wordt gebracht. Door middel van dit blogartikel helpen we je graag verder. Lees nu al onze tips.

 

Zorg voor een een slaapschema

Probeer niet meer dan acht uur om te slapen. De aanbevolen hoeveelheid slaap voor een gezonde volwassene is minimaal zeven uur. De meeste mensen hebben niet meer dan acht uur in bed nodig om dit doel te bereiken.

Ga naar bed en sta elke dag op hetzelfde tijdstip op. Probeer het verschil in slaapschema op doordeweekse avonden en weekenden te beperken tot niet meer dan een uur. Consequent zijn, versterkt de slaap-waakcyclus van uw lichaam.

Als je niet binnen ongeveer 20 minuten in slaap valt, verlaat dan je slaapkamer en doe iets ontspannends. Lees of luister naar rustgevende muziek. Ga terug naar bed als je moe bent. Herhaal indien nodig.

 

Let op wat je eet en drinkt

Ga niet hongerig of gevuld naar bed. Vermijd vooral zware of grote maaltijden binnen een paar uur voor het slapengaan. Dit houdt u misschien wakker. Nicotine, cafeïne en alcohol worden ook niet aangeraden kort voor het slapengaan. De stimulerende effecten van nicotine en cafeïne hebben uren nodig om te verdwijnen en kunnen de kwaliteit van de slaap ernstig schaden. En hoewel alcohol u misschien slaperig maakt, kan het de slaap later op de nacht verstoren.

 

Creëer een rustgevende omgeving

Creëer een kamer die ideaal is om te slapen. Dit betekent vaak koel, donker en stil. Blootstelling aan licht kan het uitdagender maken om in slaap te vallen. Vermijd langdurig gebruik van lichtgevende schermen vlak voor het slapengaan. Overweeg om kamerverduisterende tinten, oordopjes, een ventilator of andere apparaten te gebruiken om een ​​omgeving te creëren die bij je past. Daarnaast raden wij je aan om altijd te slapen op een goed matras, zoals M line matrassen.

Het ondernemen van kalmerende activiteiten voor het slapengaan, zoals een bad nemen of ontspanningstechnieken gebruiken, kan een betere slaap bevorderen.

 

Beperk dutjes overdag

Lange dutjes overdag kunnen de nachtrust verstoren. Als je ervoor kiest om een ​​dutje te doen, beperk jezelf dan tot 30 minuten en doe dit niet laat op de dag.

Als u echter ’s nachts werkt, moet u misschien laat op de dag voor het werk een dutje doen om uw slaapschuld te helpen dekken.

 

Neem lichamelijke activiteit op in uw dagelijkse routine

Regelmatige lichaamsbeweging kan een betere slaap bevorderen. Wees echter niet actief te kort voor het naar bed gaan. Elke dag buiten is ook zeker aan te raden.

Gerelateerde artikelen

Deurklinkenshop: de juiste deurklink voor jou

Een veilige rubberen vloer bestellen

Hoe kies je de juiste loungeset voor jouw tuin?