Last van PTSS of angsten? EMDR therapie in Zwolle kan je helpen


Rubiverfenwand

Na een heftige gebeurtenis kun je last krijgen van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). Of het kan zijn dat je last krijgt van angsten, depressies, slaapproblemen, stress, agressie en nog veel meer. Een heftige gebeurtenis kan van alles zijn wat er in je leven gebeurt. Misschien is het wel een (ernstig) ongeluk, een dood van een dierbare, misbruik, verlies van een baan etc. Om van deze klachten af te komen kun je EMDR therapie in Zwolle gaan volgen.

Wat is EMDR?

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een effectieve behandeling die ervoor kan zorgen dat je minder last krijgt van bovenstaande problemen. EMDR therapie in Zwolle koppelt als het ware de negatieve gevoelens en/of emoties los van een heftige gebeurtenis. Zo ga je anders denken over deze ervaring en zullen klachten verminderen.

Hoe werkt EMDR therapie in Zwolle?

Samen met de therapeut denk je terug aan de gebeurtenis en haal je de beelden, gedachten en gevoelens voor de geest. Zo weet ook hij of zij wat er precies is gebeurt. Daarna worden de beelden, gedachten en gevoelens steeds weer voor de geest gehaald maar wordt de cliënt afgeleid met een beweging of geluid. Zo worden de gevoelens en emoties bij een beeld minder sterk en zullen klachten minder worden. De EMDR therapeut in Zwolle zal tijdens de intake meer uitleggen over de therapie. Meestal zijn er een aantal therapiesessies nodig maar het zal wel al snel gaan helpen.

Voor de vergoeding van EMDR therapie in Zwolle kun je beter een aanvullend pakket afsluiten. Het is echt de moeite waard om weer de regie van je leven in eigen handen te krijgen. Je zult merken dat je klachten en angsten verminder worden door de sessies.Archieven