Rubi Verf en Wand
Image default
Meubels

Zo geef je je huis en tuin een luxe uitstraling

Hou je van een luxe interieur maar weet je niet goed hoe je je woning een luxe uitstraling kan geven? Lees dan snel verder! Veel mensen denken bij een luxe interieur meteen aan duur, groot en veel, maar dit is helemaal niet nodig. Door de juiste meubelstukken, kleuren en accessoires binnen en buitenshuis te gebruiken kan je je woning een luxe uitstraling geven, zonder dat je al je spaargeld hoeft op te maken. Door een mooie loungeset in de tuin of op het terras, ziet het er buiten als snel luxe uit. En eettafels van goede materialen zoals een eikenhouten tafel zorgen ook voor een chique look. Met de juiste kleuren en woonaccessoires kun je het helemaal afmaken. 

Loungebanken

Je terras, balkon of tuin is niet compleet zonder een mooie luxe loungeset. Investeer in mooie comfortabele houten loungebanken en een paar stoelen waar je goed in kan relaxen met mooi weer. Een bijpassende tafel mag ook niet ontbreken. Op de loungebank kan je veel mooie stijlvolle kussens leggen, wat voor de extra luxe uitstraling zorgt.  Let er bij de aanschaf van de loungeset wel op dat de loungebanken, stoelen en tafel van goede kwaliteit zijn en er mooie materialen worden gebruikt. Het is zonde als de loungeset er al na één seizoen versleten uitziet want dat straalt natuurlijk alles behalve luxe uit.  

Eikenhouten tafels

Eikenhout is een van de meeste bekende soorten hout en eiken is van nature een hard en sterk soort hout. Vooral oude eiken tafels geven een extra luxe uitstraling, omdat er vroeger niet op onvolkomenheden, deuken en knoesten werd geselecteerd. Daardoor zijn oude eiken tafels gemaakt van mooie, doorleefde en oude eiken balkon. Het hout krijgt hierdoor meer charme door de jaren heen. Eikenhout heeft vaak een geelbruine tot mooie donkerbruine kleur. De structuur van het hout is afhankelijk van de verschillende omstandigheden waarin de boom is gegroeid. Eikenhouten tafels zijn dus altijd uniek, omdat er geen een precies hetzelfde is. Dit geeft eikenhouten tafels een extra luxe uitstraling. 

Kleur en accessoires

Naast het gebruik van meubilair kan je huis en tuin ook een luxe uitstraling geven door middel van kleurgebruik en accessoires.  De kleuren beige, bruin, grijs, donkerblauw, olijfgroen en okergeel hebben een luxe uitstraling. Laat deze kleuren terugkomen in je woonaccessoires, kussen, vloerkleed, vazen en muurdecoratie. Je moet er wel opletten dat het niet chaotisch wordt. Dit kan je voorkomen door maximaal twee tot drie kleuren als basis te gebruiken in het interieur. Accessoires die luxe uitstralen zijn bijzondere grote kamerplanten en een vaas met verse bloemen. Salontafelboeken geven je interieur een geleerd effect en stralen daarom veel luxe uit.