Rubi Verf en Wand
Image default
Woningen

Zo richt je het beste je slaapkamer in

Ieder mens brengt heel wat uren per dag door in de slaapkamer. Het is een plek waar we tot rust komen. Dan wil je natuurlijk wel dat jouw slaapkamer er rustgevend en sfeervol uit ziet. De juiste inrichting van de slaapkamer is erg belangrijk. Maar waar begin je? En hoe weet je welke meubels een must zijn in je slaapkamer? Hieronder zijn een aantal ideeën beschreven over hoe je het beste je slaapkamer in kunt richten!

Het juiste bed

Iedere slaapkamer is weer een andere grootte. Zo heeft de ene een grote kamer en de ander juist weer een hele kleine. Het kiezen van het meest bijpassende bed is hierbij erg belangrijk. Als je een hele kleine slaapkamer hebt, ga je misschien sneller voor de keuze voor een hoogslaper. Je kunt er dan namelijk ook voor kiezen om onder het bed bijvoorbeeld een bureau te plaatsen. Hierdoor combineer je twee meubelstukken in één, wat je alweer een hoop ruimte bespaart. Als je een grotere slaapkamer hebt ga je natuurlijk sneller voor een bed dicht aan de grond. Dit kan een eenpersoonsbed zijn maar ook een tweepersoonsbed. Hierbij kun je ook kiezen voor lades onder het bed. Dit biedt je extra opbergruimte op een plek waar je anders toch niks mee doet.

Zorg voor een opgeruimde slaapkamer

Voordat je begint met het inrichten van je slaapkamer, zorg er voor dat je eerst je oude troep uitzoekt. Dingen die je echt niet meer nodig hebt of gebruikt kun je het beste weg doen. Het is namelijk bewezen dat je beter en sneller in slaap valt in een opgeruimde kamer dan in een hele rommelige kamer. Zorg dus ook niet voor te veel meubels in je slaapkamer. Ook een uitpuilende kledingkast kan voor drukte in je hoofd zorgen. Ruim dus ook eens één keer in de zoveel tijd je kledingkast op en doe weg wat je niet meer draagt. Zorg daarom ook altijd voor voldoende opbergruimte. Zodat als je veel spullen hebt, je ze niet hoeft te zien.

De juiste raamdecoratie

Een slaapkamer is er voor gemaakt om in te slapen. Dit kan natuurlijk niet als het daglicht vol naar binnen schijnt. Voor een goede nachtrust is het dus van belang om licht van buiten volledig te kunnen buitensluiten. Om hiervoor te zorgen kun je kiezen voor verduisterende raamdecoratie. Ilumio heeft een groot aanbod aan verduisterende raamdecoratie. Denk hier bijvoorbeeld aan verduisterende vouwgordijnen. Met deze gordijnen kun je gemakkelijk op een stijlvolle manier je slaapkamer verduisteren. De verduisterende vouwgordijnen van ilumio zijn volledig verduisterend, ideaal voor op je slaapkamer en ook nog eens op maat gemaakt. Bekijk snel de website www.ilumio.nl en kijk welke raamdecoratie het beste bij jouw slaapkamer past!

Kies voor rustgevende kleuren in je slaapkamer

Misschien kies je er ook wel voor om een nieuwe kleur op de muren te doen. Zorg hierbij voor rustgevende kleuren. Je zit altijd goed als je gaat voor koelere kleuren. Voorbeelden hiervan zijn: zwart, wit, grijs of blauw. Een goede optie is om één muur in een contrastkleur te verven, maar zorg er dan wel voor dat je de rest rustig houdt. Te drukke muren zorgen namelijk voor drukte in je hoofd en dat wil je natuurlijk voorkomen. 

De juiste verlichting

Sfeer in je kamer is erg belangrijk. De juiste verlichting is daar één onderdeel van. Houd bij het inrichten van je slaapkamer er rekening mee dat de kamer op de juiste manier verlicht is. Zorg dat je een goede basisverlichting hebt. Kies hier bijvoorbeeld voor een plafondlamp. Je kunt er hier altijd voor kiezen om een dimmer aan te sluiten. Zo kun je je functionele basisverlichting snel veranderen naar gezellige sfeerverlichting. Houd je van lezen in bed? Kies er dan voor om een leeslampje naast je bed te plaatsen.