Gasdetectie is belangrijk voor de veiligheid op het werk


In verschillende bedrijven wordt met verschillende materialen gewerkt. Heb je een onderneming waar gassen vrij kunnen komen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden? Dan is het zaak dat je kiest voor een goede gasdetectie om zo de veiligheid te waarborgen op de werkvloer.

Vrijkomen van gas binnen de wettelijke norm

Gasdetectie is niet alleen belangrijk als je denkt dat er iets gebeurd is waarbij er teveel gas tegelijk is vrijgekomen. In het geval van een calamiteit of ongeluk waarbij sprake is van een gaslek gebruik je een meter om het gas te detecteren maar je kunt deze ook inzetten om dagelijks te meten hoeveel gas er op de werkplek vrijkomt. Op die manier zorg je er altijd voor dat je werknemers veilig zijn en er geen hoeveelheid gas vrijkomt die boven de wettelijke norm uitstijgt.

Diverse soorten detectie systemen

Een gasdetectie systeem bestaat in verschillende soorten. Afhankelijk van wat je ermee wilt meten kies je voor een bepaald soort meter. Wil je maar één soort gas tegelijk meten? Dan kun je prima uit de voeten met een single gas meter. Wil je meerdere gassen tegelijk meten? Dan werkt een multi gas meter goed en met een PID meter kun je tevens vluchtige organische stoffen meten.

Kijk en vergelijk voordat je kiest

Voor de verschillende meters geldt dat je ze in een draagbare of stand alone versie kunt kopen. Groot voordeel van een draagbare versie is dat je de meter overal mee naartoe kunt nemen en op iedere gewenste plek een meting kunt doen. Daarnaast hebben de meters verschillende eigenschappen als het om batterijen en sensoren gaat. Kijk altijd goed wat je ermee wilt doen voordat je overgaat tot de aanschaf van een gasdetectie systeem. Win voldoende informatie in zodat je altijd de juiste keuze maakt.

Archieven