Rubi Verf en Wand
Image default
Woning en Tuin

De hulp inschakelen van een loodgieter

Een loodgieter kun je allemaal wel eens een keer nodig hebben. Het kan voorkomen dat je een verstopping hebt, een lekkage of een cv-ketel die niet goed werkt. Het zijn allemaal vervelende zaken. Je kunt ook de hulp van een loodgieter inschakelen wanneer je een verbouwing in je huis hebt. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe keuken of badkamer gaat plaatsen, zal al het sanitair op de juiste manier aangesloten moeten worden. Je zou natuurlijk kunnen proberen om alles zelf aan te sluiten, maar dan is het risico veel groter dat er binnen een korte termijn een lekkage ontstaat en dan ben je nog veel verder van huis. Laat het dus aansluiten door een loodgieter, dan weet je zeker dat het goed gebeurt. Wanneer een loodgieter alles heeft aangesloten en er zou een lekkage in de nacht plaatsvinden, kun je hem rechtstreeks bellen. Hij zal dan snel op de plaats van bestemming zijn om het probleem op te lossen. Zijn er kosten aan verbonden, omdat het buiten de garantie valt, zal hij proberen je daarmee te helpen om alles via de verzekering vergoed te krijgen. Wanneer je voor de eerste keer van een loodgieter gebruik wilt maken voor een bepaald karwei, moet je meerdere offertes aanvragen. Tussen de loodgieters onderling kunnen behoorlijke prijsverschillen zijn. Neem altijd die loodgieter waarin je een goed vertrouwen hebt. Het hoeft niet bij voorbaat de goedkoopste te zijn, maar ook niet de duurste. Kortom. Kies voor een goedkope maar goede loodgieter.

Bij het hebben van een lekkage

Wanneer je op je plafond bruine plekken ziet verschijnen, waar de badkamer boven staat, weet je dat je een lekkage in de badkamer hebt. Je zou kunnen proberen de plaats van de lekkage te achterhalen in de badkamer. Dat is moeilijk, omdat de leidingen tegenwoordig allemaal in de muur weggewerkt zijn. Een badkamer is vaak van onder tot boven betegeld waardoor dat een extra handicap is om de juiste plaats van de lekkage te bepalen. Wanneer je denkt dat je weet waar de lekkage zit, zou je daarvoor een tegeltje kunnen weghakken. Je zult vaak bedrogen uitkomen, omdat het niet de juiste plaats is. Daarna zou je nog een tegeltje kunnen weghakken, maar ook dan zal je waarschijnlijk geen succes hebben. Zo kun je nog wel even doorgaan. Wanneer je van een hele muur de tegeltjes weggekapt hebt, ook dan weet je vaak nog niet waar de lekkage zit. Door een loodgieter in te schakelen zal het lekkage probleem snel opgelost zijn. Hij komt langs met speciale lekdetectieapparatuur en zal precies de plaats van de lekkage kunnen bepalen. Hij zal maar een tegeltje weghakken en dan precies op de plaats zijn waar de lekkage in de muur zit. Hij zal het lek detecteren en verhelpen en het gat dichtmaken. Wanneer je nog een tegeltje als reserve hebt, plaatst hij het tegeltje waardoor je van de lekkage niets meer ziet.  De kosten die je moet betalen aan de loodgieter zal je verzekering graag aan je vergoeden. Zij weten uit ondervinding dat, wanneer je een lekkage zelf gaat verhelpen veel duurder zal worden, dan dat het door een ervaren loodgieter wordt gedaan.

Lekkage op een plat dak

Ook een lekkage op een plat dak is vaak moeilijk op te lossen. Wanneer je zelf kunt bepalen waar de lekkage zit kun je hem zelf maken, maar dat zal niet vaak voorkomen. Vaak heb je ook een loodgieter die als hij het gat niet kan vinden je zal aanraden er een geheel nieuwe dakbedekking op te laten leggen. Laat je daarvoor goed inlichten omdat er meerdere soorten dakbedekking zijn. Ze hebben allemaal hun voor en nadelen.

Verstopping?

Wanneer je een verstopping in huis hebt, kun je dat vaak ook niet zelf oplossen. Wanneer echter alleen de gootsteen niet wegloopt en de andere afvoerplaatsen in huis doen het nog gewoon wel, kun je ervan uitgaan dat de verstopping bij de afvoer van de aanrecht zit. Je kunt dan eerst proberen het probleem te verhelpen met kokend water. Wanneer de verstopping wordt veroorzaakt door zeepresten die aangekoekt zijn, zullen deze kunnen oplossen door het warme water. Lukt dat niet, kun je het nog eens proberen met soda. Gaat de verstopping daar ook niet mee weg dan kun je een gootsteenontstopper kopen. Vaak helpt dat wel voor een dergelijke verstopping. Is de verstopping daarmee ook niet weg dan kun je het chiffon los- en schoonmaken. Daarna moet het verholpen zijn anders moet je ook daarvoor een loodgieter inschakelen.

Loop er niet één afvoer meer weg, kun je ervan uitgaan dat er een verstopping zit in de hoofdafvoer van het huis. Dat kan verder van je je huis afzitten. Een loodgieter weet wat hij daaraan moet doen. Vaak zal hij vlak bij het huis de afvoerleiding blootleggen en daarin een gat boren van ongeveer 10 cm. Wanneer hij het gat geboord heeft, zal hij daarin een slang stoppen waarop een blaasmond is aangebracht. Vervolgens zal hij onder hoge druk de leiding schoonblazen. Wanneer alles weer werkt, maakt hij het gat in de afvoerbuis weer dicht. Daarna zal hij het gat dichtmaken dat hij gegraven heeft om de leiding bloot te leggen en de stenen terugplaatsen.

 

https://loodgietersbedrijf-amsterdam.nu/