Rubi Verf en Wand
Image default
Gezondheid

Zo kom je af van melasma en overtollig pigment | Skin light

Melasma, velen mensen zullen misschien niet weten wat dit inhoudt maar het kan een zeer vervelende huidaandoening zijn bij zwangere vrouwen. Het zwangerschapsmasker, een andere naam voor melasma, is een onschuldige huidaandoening bij vrouwen die zwanger zijn en meestal in hun tweede of derde trimester zitten. Vervelende bruine vlekken komen dan opdagen, dit kan te wijten zijn aan de hormonen en de vele veranderingen die het lichaam ondergaat tijdens een zwangerschap. Hoe dan ook is het zeer vervelend, vooral omdat een zwangerschap en het uitkijken naar de komst van een kleine spruit een gelukkige en blije tijd moet zijn. Geen tijd van frustraties en ergernissen. Daarom zijn er hier een aantal oplossingen om af te geraken van dit overtollig pigment.

 

 

Camoufleren

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat het zwangerschapsmasker hooguit vervelend is en helemaal onschuldig. Het kan dus helemaal geen kwaad om een paar bruine vlekken te hebben want meestal verdwijnen deze ook gewoon wanneer de zwangerschap voorbij is. Maar uiteraard kan het perfect zijn dat je er iets aan wil doen omdat het te vervelend is. Je hoeft ze daarom niet te willen verwijderen, camoufleren kan immers ook. Ga gewoon bij de drogist een camouflage stick halen. Deze kan je dan aanbrengen op de pimentvlekken zodat je ze niet meer ziet. Aangeraden wordt wel om een camouflagestick te nemen die ongeveer dezelfde kleur heeft als jouw huid.

 

Pigmentvlekkencrème

Als zwangere vrouw is het niet aan te raden om overtollig pigment te laten verwijderen met een of andere chemische behandeling of een laserbehandeling. Gelukkig zijn er nog andere opties zoals Skinlight. Skinlight is een pigmentvlekkencrème die gebaseerd is op grotendeels natuurlijke bestanddelen. Ze heeft bovendien een neutrale PH waarde wat maakt dat deze geschikt is voor alle huidtypes. Wat ook nog eens extra mooi meegenomen is, is dat je heel lang met deze pigmentvlekkencrème kan doen. Dit komt omdat je telkens maar een kleine hoeveelheid nodig hebt om aan te brengen. Afhankelijk van de ene persoon tot de andere, kan je na 2 weken al resultaat geboekt hebben.

 

Citroenen

Niemand kan vermoeden dat dit simpel huishoudmiddeltje handig kan zijn tegen overtollig pigment. Snijd simpelweg een citroen in 2 en wrijf er een paar minuten mee over de vlekken. Het zuur van de citroen zal tot diep in de huid doordringen en zal langzaamaan de bovenste huidlaag gaan verwijderen. Dit met als gevolgd dat de pigmentvlekken dus ook zullen gaan verdwijnen. Doe dit een twee tal keren per dag gedurende 8 weken en je zal zien dat je huid er zo goed als nieuw uit zal zien. Je ziet, zo eenvoudig kan het zijn om van die vervelende vlekken af te komen!