Rubi Verf en Wand
Image default
Mode en Kleding

Wist je deze feitjes over de Autoped al? Ze zijn compact, handig en ongelooflijk capabel. Elektrisc

Wist je deze feitjes over de Autoped al? 

Ze zijn compact, handig en ongelooflijk capabel. Elektrische scooters zijn nu overal en zijn snel een begrip geworden. Je vindt ze misschien geparkeerd op de hoek van je straat, of ze soepel een weg banen door stedelijke ruimtes, of misschien zelfs netjes opgevouwen en weggestopt onder de bureaus van je collega’s. Hoewel ze pas net op het toneel lijken te zijn verschenen, bestaat de Autoped al heel lang en hebben ze hun eigen unieke verhaal. Hier zijn een paar feiten over elektrische scooters die je misschien niet kent.

 

Gebruikt door allerlei beroemde historische figuren 

De Autoped werd veel gebruikt door mannen, vrouwen en bedrijven. Het postkantoor van New York testte het gebruik van de e-scooter om post te bezorgen, terwijl beroemde figuren zoals de suffragette Lady Florence Norman het gebruik ervan onderschreven. “Pas op voor de Autoped Girl’ was destijds de boodschap. De vlieger Amelia Earheart gebruikte de Autoped in de jaren dertig en het bijschrift bij een foto van haar op een e-scooter luidt: “In de nabije toekomst, zo wordt ons verteld, zal helemaal niemand meer lopen.”

 

Razor-kickscooter was de eerste moderne Autoped

In 2001 werd de Razor-kickscooter een wereldwijd fenomeen en er werden ongeveer 7 miljoen stuks verkocht. In 2003 ontwikkelde Razor scooters met daaraan bevestigde accu’s, waarmee ze het toneel vormden voor moderne e-scooters. Een van de mensen die betrokken was bij het oorspronkelijke ontwerp en concept van de Razor, Wim Ouboter, probeerde een versie van de e-scootertrend in 1990 te inspireren, aanvankelijk als een manier om het stadsvervoer te veranderen. 

 

De eerste Autoped werd ontwikkeld in 1915

De geschiedenis van e-scooters begint met de Autoped. Het werd voor het eerst gelanceerd in 1915 en werd vervaardigd door de Autoped Company of America, waarbij het Duitse conglomeraat Krupp het in licentie bouwde van 1919 tot 1922. De Autoped woog 50 kg, had een motor en een gastank over het voorwiel, en was in staat om tot ruim 55 kilometer per uur te bereiken. Hierop kon je dus snel naar school gaan met je Herschel kinderrugzak

 

In sommige landen mag je met de elektrische scooter de weg op

De wetten die het gebruik van e-scooters regelen, evolueren voortdurend en variëren van land tot land (of, in het geval van de VS, van staat tot staat). Nieuw-Zeeland en Noorwegen zijn twee voorbeelden van landen waar e-scooters op voetpaden, wegen en fietspaden mogen worden bereden. Je kunt dan dus eenvoudig met je Fred de la Bretoniere laptoptas op de rug of om het schouder naar het werk rijden op je Autoped. 

 

Veel beroemdheden maken gebruik van een e-scooter

In veel opzichten is de geschiedenis cyclisch, en het is geen verrassing dat de beroemdheden, influencers en politici van vandaag e-scooters omarmen. Ashton Kutcher, Gordon Ramsey, Justin Bieber, Sadiq Khan, Sam Smith en vele anderen zijn gefotografeerd terwijl ze rondzwierven op e-scooters. 

 

Autopeds zijn populair vanwege hun gemak

Een van de eerste studies over e-scooters in 2020 bleek dat mensen van elektrische scooters genieten vanwege hun snelheid, gemak en plezier. Bovendien waren de respondenten vooral dol op e-scooters vanwege hun vermogen om autoritten in stedelijke gebieden te vervangen.