Rubi Verf en Wand
Image default
Huishoudelijk

Zo koop je het beste wasrek

Zo koop je het beste wasrek

Als je het Beste wasrek wat ook wel bekend is onder de naam droogrek wil kopen hebben wij een aantal tips. Allereerst raden we je aan om te kiezen voor een model wat je in kunt klappen. Op deze manier kun je de zolder waar hij meestal staat ook opgeruimd houden. Daarnaast kun je het ook opbergen na gebruik als je het in een kamertje doet. Veel mensen zetten het ook in de zomer buiten en dan is niets zo handig als het in en uitklappen van een rekje. Tevens is het ook handig als je hem in hoogte kunt verstellen. Zo kan iedereen groot of klein met plezier de was op gaan hangen. Dit zorgt ervoor dat het niet meer zo’n vervelend klusje is. 

Ook is het belangrijk om na te denken over de ondergrond. Zo is het met laminaat nodig dat er dopjes aan de onderkant zitten of dat je er zelf viltjes onder doet. Dit om te voorkomen dat er krassen ontstaan met het schuiven. Het is immers een licht wasrekje met een zwaardere belading en dat schuift nog wel eens heen en weer. Er zijn vandaag de dag zelfs modellen die elektrisch zijn. Deze zijn een flink stuk duurder, maar in de winter kun je het wel goed gebruiken om de kleding ook echt droog te krijgen. Het kost namelijk minder stroom als een droger, dus onderaan de streep ben je wel goedkoper uit.

Tips van onze redactie

Bij 5top hebben wij nog een aantal tips waar je ook op kunt letten bij het kopen van het beste wasrek. Zo is het bijvoorbeeld handig als hij zo licht mogelijk is. Je kunt hem dan ook een stuk makkelijker opbergen, maar bovendien verplaatsen. Daarnaast is het ook makkelijk als er extra rekken op zitten zodat je hem aan beide kanten kunt uitbreiden. Als je dan een keer veel was hebt kun je het ook allemaal op 1 rekje ophangen.