Rubi Verf en Wand
Image default
Auto's en Motoren

Een automaatbak spoelen? Hoe gaat dat in zijn werk?

Bij een auto die schakel rijdt is het erg handig om af en toe de olie te vervangen om problemen aan de auto te voorkomen. Bij een automatische auto moet dit ook, alleen weten heel veel mensen dit niet. Een automaatbak spoelen is heel erg belangrijk voor de levensduur van de versnellingsbak van een automatische auto, mocht dit niet vervangen worden dan is de kans heel groot dat er van alles mis kan gaan met je auto. Veel dealers zullen je vertellen dat het niet nodig is om je automaatbak te spoelen, dit doen ze alleen maar om ervoor te zorgen dat ze geen extra onderhoud hoeven uit te voeren. Gelukkig zijn er ook heel veel specialisten die zeggen hoe belangrijk het is om je automaatbak te spoelen.

Wat is een automaatbak spoelen?

Het spoelen van je automaatbak is als het ware het reinigen en vervangen van oude olie in de automaatbak. Dit werk daar houden veel dealers zich niet mee bezig omdat dit extra onderhoud is waar ze vaak geen tijd voor hebben. Er zijn gelukkig wel een aantal specialisten op het gebied van een automaatbak spoelen. Je automaatbak spoelen kan een hoop problemen vroegtijdig voorkomen waardoor je automaatbak langer mee kan en vrijwel nooit vervangen hoeft te worden.

Hoe gaat een automaatbak spoelen in zijn werk?

Om je automaatbak goed te kunnen spoelen heb je 2 belangrijke fases. De reinigingsfase en de vervang fase. Om te beginnen zal de auto eerst aangesloten moeten worden op een speciale spoelmachine, de auto wordt hier op temperatuur gebracht. Als de auto op temperatuur is dan zal de eerste fase starten, het reinigen. Al het slib en andere vuil zal tijdens de reinigingsfase worden verwijderen met een speciaal reinigingsmiddel. Het vervangen van de olie wat de tweede fase is kan hierna gelijk beginnen. De machine zal ook alle oude olie verwijderen en deze vervangen met hoogwaardige olie. Dankzij het spoelen van je automaatbak wordt meer dan 90% van de olie vervangen en hiermee kan je auto er langer mee door. Het spoelen van de automaatbak duurt ook niet heel lang, meestal is dit rond de 75 minuten dus vaak kan je in de wachtruimte rustig wachten tot de auto weer klaar is voor gebruik.

Hoe belangrijk is het om je automaatbak te spoelen?

Het spoelen van je automaatbak is erg belangrijk om vroegtijdig problemen aan je automaatbak te voorkomen. Net zoals een normale auto onderhoud nodig heeft, heeft een automatische auto dat ook nodig, en dit zijn niet alleen maar de standaard dingen. Als je wilt voorkomen dat je gaat slippen op de weg, slecht schakelen en veel meer dan moet je zeker een keer je automaatbak spoelen. Als je je automaatbak een langere levensduur wilt geven dan is dit zeker aan te raden om een keer te doen, vaak moet dit tussen de 60.000 km en 110.000 km. Op deze manier kan je automaatbak vrijwel altijd mee en hoef je deze niet te vervangen.