Rubi Verf en Wand
Image default
Dienstverlening

Elektrostimulatie apparaten voor pijntherapie en spiertraining: Ontdek de mogelijkheden bij Tens.nl

Ben je op zoek naar een moderne, niet-medicamenteuze pijntherapie? Dan is TENS (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie) wellicht iets voor jou. Met behulp van een TENS apparaat worden milde elektrische stroomsignalen afgegeven via elektroden op de huid, wat kan helpen bij het dempen van verschillende soorten pijn, zoals hoofdpijn, gewrichtspijn, rugpijn, littekenpijn en misselijkheid tijdens de zwangerschap. Het mooie is dat je zelf de intensiteit van de stroomsignalen kunt instellen. In dit artikel zullen we meer vertellen over TENS en de toepassingen ervan. Daarnaast zullen we ook ingaan op elektrostimulatie apparaten, die niet alleen gebruikt kunnen worden voor pijntherapie, maar ook voor spierherstel en -training, afvallen, huidversteviging en bekkenbodemtraining. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan snel verder.

TENS apparaat bij rugpijn

Het TENS apparaat geeft milde elektrische stroomsignalen af via elektroden (pleisters) op de huid, die de pijn dempen. De intensiteit van de stroomsignalen kan zelf worden ingesteld. TENS wordt gebruikt bij diverse soorten pijn. Gebruik van het TENS apparaat bij rugpijn is zeer effectief. Steeds vaker hebben mensen last van rugklachten, een kwaal die niet altijd even makkelijk te verhelpen is. Maar met TENS zal je verlichting voelen of zelfs helemaal van de rugpijn afkomen. Het gebruik van TENS is veilig, maar in sommige gevallen is overleg met een arts of behandelaar noodzakelijk, bijvoorbeeld bij het hebben van een pacemaker of epilepsie. TENS apparaten worden vergoed door zorgverzekeringen voor chronische pijnbestrijding, mits voorgeschreven door een specialist. Het kopen van een TENS apparaat kan eenvoudig via de website van Tens.nl, waar ook meer informatie te vinden is over TENS en de toepassingen ervan.

Welke soorten elektrostimulatie apparaten zijn er verkrijgbaar?

Er zijn tal van elektrostimulatie apparaten verkrijgbaar. Deze elektrostimulatie apparaten worden al meer dan 25 jaar ontwikkeld door Tens.nl en zijn betrouwbaar voor spier- en neurostimulatie. Daarnaast zijn er speciale attributen beschikbaar voor de rug en het gezicht. Elektrostimulatie kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals spierherstel en -training, pijntherapie (bijvoorbeeld bij rugpijn), afvallen (verbetering van stofwisseling), huidversteviging (vermindering van cellulitis) en bekkenbodemtraining. Elektrostimulatie wordt vaak toegepast in revalidatieklinieken, fysiotherapiepraktijken en ziekenhuizen, maar de elektrostimulatie apparaten zijn ook zeer geschikt voor thuisgebruik. Bij elektrostimulatie worden elektroden op de huid geplaatst, die verbonden zijn met het EMS apparaat. De bediening van de elektrostimulatie apparaten is eenvoudig en er zijn verschillende programma’s beschikbaar, zoals programma’s die de doorbloeding verbeteren, pijn verminderen en spieren trainen. Elektrostimulatie kan dus worden afgestemd op de specifieke behoeften van de gebruiker.

https://tens.nl/