Rubi Verf en Wand
Image default
Dienstverlening

Sedumdaken zijn milieuvriendelijk, energiezuinig en goed te onderhouden

Groene- of sedumdaken, je ziet ze tegenwoordig steeds vaker. Veel gemeentes motiveren inwoners met een plat dak om een sedumdak aan te laten leggen, door leuke subsidies hiervoor te geven. Waarom gemeentes dit doen? Omdat sedumdaken zeer goed zijn voor het milieu en bijdragen aan een betere afwatering van het regenwater. Hierdoor kunnen volgelopen straten en overbelaste riolen voorkomen worden. En dat is natuurlijk voor iedereen gunstig. Wij, dakdekkersbedrijf De Dakmakers, zullen in dit artikel kort wat vertellen over de werking van een sedumdak, de voordelen ervan en hoe sedumdak onderhoud er precies uitziet.

Sedumdak of groendak geeft een natuurlijke uitstraling

Een sedumdak, ook bekend als groendak, ziet er mooi en levendig uit. Zeker in een stad waar veel gebouwen en woningen staan geeft de beplanting op een plat dak een mooie natuurlijke uitstraling. Naast het feit dat een sedumdak goed voor het milieu is, is dit type dak ook nog eens energiezuinig en duurzaam. Dus je bent met een sedumdak niet alleen goed bezig voor het milieu, maar zeker ook voor jezelf. Daarbij is de isolatie van een sedumdak uitstekend, wat betekent dat het in de winter warmte vasthoudt en in de zomer voor verkoeling zorgt.

Nog een reden dat veel mensen tegenwoordig voor een sedumdak kiezen is het feit dat een sedumdak eenvoudig onderhoud kent. Helemaal onderhoudsvrij zijn ze niet, één tot twee keer per jaar onderhoud is wat wij aanraden.

Tijdens een onderhoudsbeurt is het belangrijk om ongewenst onkruid te verwijderen, de planten te bemesten en de waterafvoer leeg te halen en schoon te maken. Dit kan je zelf doen, maar natuurlijk ook uitbesteden aan onze Dakmakers. Wanneer je het niet ziet zitten om zelf het dak op te klimmen, totaal geen verstand hebt van planten of gewoon geen zin hebt in het onderhoud, kan je bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Wij houden bij wanneer het weer tijd is voor het dakonderhoud en nemen alles voor jou uit handen.

Advies over sedumdaken? Bel De Dakmakers

Heeft jouw woning een plat dak, ligt daar nog gewoon doorsnee dakbedekking op en wil je eens weten wat de mogelijkheden zijn? Of wil je nog meer weten over groene daken? Voor eerlijk, uitgebreid en deskundig dakadvies kun je ook bij De Dakmakers terecht. Wij beantwoorden al jouw vragen, vertellen je alles wat je moet weten over groene daken en kunnen je ook van alles vertellen over andere soorten duurzame daken. Geef ons even een belletje of laat je gegevens achter op onze website, dan plannen we snel een afspraak in.

https://www.dakmakers.nl/