Rubi Verf en Wand
Image default
Dienstverlening

FAQ Over Relatie Therapie

De volgende vragen en antwoorden zijn geschreven om u te helpen relatie therapie beter te begrijpen.

Wat is relatie therapie?

Relatie therapie betekend het oplossen van problemen en conflicten die voorkomen binnen een relatie. Relatie therapie richt zich op problemen die bestaan binnen een relatie. Niet alle relaties hoeven een romantische te zijn. De term relatie therapie wordt verkozen over huwelijkstherapie, of twee mensen die van elkaar houden.

Welke factoren hebben invloed op een relatie?

Veel factoren kunnen invloed hebben op een relatie en problemen veroorzaken. De factoren kunnen inwendig zijn of extern.

De innerlijke factoren die een relatie kunnen beïnvloeden, zoals:

 • Alcohol of geneesmiddel misbruik
 • sensueel onvrede
 • Ziekte

Externe factoren die invloed kunnen hebben op een relatie, zoals:

 • Veelvuldige baan wijzigingen
 • Problemen op het werk
 • Problemen in de gemeenschap

Hoe weet je of je in therapie moet?

Als je problemen hebt binnen een relatie die je niet kunt oplossen, dan is het verstandig om naar een therapeut te gaan. Wanneer je een therapeut nodig hebt kun je herkennen aan een aantal signalen, zoals:

 • Slapeloosheid
 • Problemen bij de concentratie
 • Gevoelens van ongenoegen binnen het huwelijk
 • Emotionele stress
 • Drastische gewichtsschommelingen

Hoe vind je een relatie therapeut?

Er zijn vele therapie bronnen beschikbaar op het internet, gouden gids, tijdschriften en boeken. Het is hetzelfde als zoeken naar een advocaat, verzekering of een dokter. Sommige informatie is misschien niet nuttig, bespreek het daarom met je familie, arts, gemeenschap of stichtingen die gespecialiseerd zijn in relatie therapie. https://www.depsycholoog.nl/ is een website waarop alleen gediplomeerde therapeuten worden genoemd, we willen het graag makkelijk en eenvoudig voor je maken om de juiste therapeut voor jou en jouw behoeftes te vinden.

Hoe lang duurt een relatie therapie?

Het hangt van de problemen af, of hoeveel moeite en tijd je er zelf in wilt steken om te verbeteren en groeien, en de methodes van de therapeut. Soms duurt het 5 tot 12 sessies over een periode van een aantal maanden. Elke sessie duurt tussen de 75 en 100 minuten. De therapeut geeft gewoonlijk een geschatte tijd voor een behandelplan. Bespreek het gewoon tijdens één van de eerste sessies.

Moet een stelletje samen een afspraak maken of apart?

Het wordt aangeraden dat zowel de man als vrouw samen komen tijdens de eerste sessie. Na de eerste sessie zal de therapeut aanraden of volgende afspraken samen moeten plaats vinden of apart.

Wat kost het?

Kosten verschillen. Het hangt er vanaf hoe complex de problemen zijn etc., bezoek onze site www.depsycholoog.nl/nijmegen om een schatting van de kosten te krijgen.

https://www.depsycholoog.nl/nijmegen/