Rubi Verf en Wand
Image default
Bedrijven

Het noppenschuim zorgt voor minder geluid

Geluiddicht noppenschuim wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld muziek studio’s waar muziekstukken worden opgenomen, waar radio dj’s aan de slag gaan en waar er nog meer geen achtergrondgeluiden mogen klinken. Het noppenschuim dat je hier kunt bestellen is standaard voorzien van een zelfklevende achterkant, waardoor je deze gemakkelijk op de muren kunt aanbrengen. Het is gemaakt van een zeer hoge kwaliteit aan materialen, dat er ook voor zorgt dat er optimale resultaten mee kunnen worden behaald. Niet alleen wordt de naam noppenschuim vaak gebruikt, maar kan het ook te vinden zijn onder tandenschuim of eierschuim. De laatste naam wordt niet zomaar zo genoemd en komt ergens vandaan. 

Eierdozen

Om geluid te kunnen dempen kun je namelijk noppenschuim gebruiken, maar kan je ook gebruik maken van eierdozen voor een goedkoper alternatief. Deze hebben ook een geluiddempende werking en werken net als noppenschuim goed tegen het op afstand houden van geluiden op de achtergrond. De afmetingen van deze platen zijn 50 cm breed bij 100 cm (1 meter) hoog. Hiermee kan je dus gemakkelijk een ruimte vullen en de muren bedekken. Daarnaast is de dikte hiervan 3 mm, ofwel 3 cm. Hiermee kan je dus al genoeg geluid dempen. 

Kleur en warmte

De kleur van het noppenschuim is vaak zwart of donkergrijs en kan tegen een temperatuur van – 60 graden tot wel 100 graden boven Celsius. Het is dus een heel handig middel wanneer je bijvoorbeeld een studio hebt of iets wil opnemen. Je kunt de ruimte dan gewoon afsluiten en wanneer alle wanden dan voorzien zijn van het noppenschuim zal je helemaal niets kunnen horen, wat een mooi effect geeft aan de opname die wordt gemaakt. Ook kan het noppenschuim goed tegen water, mocht er dus een keer water tegen aankomen, is dat geen enkel probleem. Ook wanneer je het in een vochtige ruimte wil gebruiken, is dat dus mogelijk.