Rubi Verf en Wand
Image default
Bedrijven

Kun je hard plastic zelf snijden?

Het antwoord op deze vraag is kort en krachtig ja. Maar of het verstandig is, is een tweede. Je hebt ongetwijfeld een stanley mes of zaag in huis waarmee je aan de slag kunt gaan. Bij niet te dik plastic zal dit, mits je gereedschap scherp is, nog een vrij aardig resultaat opleveren ook. Maar wanneer het dikkere platen plastic zijn, die op de mm nauwkeurig op maat moeten zijn, kun je je handen er beter niet aan branden en het uitbesteden aan een bedrijf die hierin gespecialiseerd is. Heb je bijvoorbeeld grote platen nodig voor je badkamer, dan kun je deze beter door een deskundige op maat laten snijden. Maar waar kun je hard plastic laten snijden?

Moderne technieken en machines

Professionele bedrijven beschikken over de meeste moderne machines om je plastic platen snel en perfect op maat te maken. Of je nou plastic platen nodig hebt voor je badkamer of keuken, de firma Marcol is zo’n bedrijf dat beschikt over professionele, speciaal hiervoor gemaakte, krachtige machines die in alle vormen en maten kunnen snijden.

Tijd is geld

Natuurlijk kost het geld om de platen op maat te laten snijden bij een professioneel bedrijf, maar er zitten veel voordelen aan het uitbesteden. Het op maat maken van de plastic platen door de snijmachines gaat snel, wat je aan het eind van de streep dan ook tijd oplevert. Daarbij komt ook nog dat de verspilling van plastic minimaal is, milieuvriendelijk dus . En vergeet vooral je frustratie niet, wanneer je het zelf doet en het stanley mes bot wordt, of er net een centimeter te veel af snijdt.

Andere voordelen van uitbesteden

Behalve dat het je tijd scheelt, zijn er nog een aantal andere voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de fysieke belasting op je lichaam bij het snijden van meerdere platen of van dikker plastic. Wanneer je de platen zelf zou snijden, betekent dit een enorme belasting op je handen, polsen en rug. Nog een voordeel is dat de machines van een professioneel bedrijf ook een cirkel of vierkant uit een plaat kunnen snijden, iets wat je zelf niet kunt met stanley mes of zaag.

Eindconclusie

De vraag was “kun je hard plastic zelf snijden”? Ja, met het juiste gereedschap wel. Maar heb je grotere aantallen platen nodig of platen van een bepaalde dikte en luistert het aantal mm’s nauwkeurig, ga dan naar een professioneel bedrijf, want die heeft hiervoor de juiste apparatuur in huis. Zit jij momenteel met een project waarbij je plastic moet laten snijden? Ga dan vandaag nog op zoek naar een professional die je hierbij kan helpen!