Rubi Verf en Wand
Image default
Bedrijven

Investeren in slimme LED opbouwarmaturen of LED strips op maat

Je hoort het veel tegenwoordig: slimme verlichting voor thuis en op het werk. Maar wat betekent slim precies in dit verband? We leggen het je uit! Slim is de vertaling van smart en die term wordt dan ook veel gebruikt als het om verlichting gaat. Een slimme lamp kan niet alleen aan- en uitgezet worden op de manier zoals we dat van oudsher doen, met een knop op de muur, aan een snoer of op een lampvoet. Slimme lampen zijn aanvullend op afstand bestuurbaar. In de meeste gevallen gebeurt dat via wifi en een tablet en / of mobiele telefoon met een speciale app. Dat je alle lampen zo in één keer kunt aanzetten, is een groot pluspunt. Met een timer kun je van te voren bepalen welke lampen wanneer aangaan. Smart verlichting kan verbonden worden met de rookmelders in je huis. Als het rookalarm afgaat, gaat er een of gaan meerdere lampen vanzelf aan. De lamp zelf is ook smart, in die zin dat hij multifunctioneel is. Een slimme lamp werkt volgens de RGBW-techniek en kan licht afgeven in verschillende kleuren en tinten.

De kleurcodering RGB staat voor rood, groen en blauw. Deze drie primaire, additieve kleuren vormen de basis. De ondergrond is zwart. De hoeveelheid van een kleur gaat van 00 – niets – tot FF255 – alles -. RGBW ledlampen kunnen met de kleuren rood, groen, blauw en wit in principe iedere gewenste kleur maken. De vier leds zitten in een-en-dezelfde behuizing. Wanneer de rode, groene en blauwe lichtbronnen tegelijkertijd en op volle sterkte branden ontstaat wit licht. Als de overlapping niet 100% is, ontstaan andere tinten. De witte led is toegevoegd om het witte licht en ook de andere kleuren een warmere tint te geven.

Wil je meer weten over RGBW-ledlampen?  Wil je weten wat de beste leds zijn in jouw specifieke situatie? Zoek je een expert die op korte termijn een professioneel lichtplan voor je kan maken? Wij bevelen ledonline.nl van harte aan!

https://ledonline.nl