Rubi Verf en Wand
Image default
Bedrijven

Verf kopen? 4 tips bij het maken van een keuze

1. Kies bewust een kleur

Als u besluit te gaan verven, is het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt de kleur. Is er bijvoorbeeld een meisje op komst, dan wilt u de babykamer wellicht roze verven. Voor veel mensen is de kleur waar ze als eerste aan denken, de kleur waar ze de kamer in verven. Vaak is het een keuze waar ze jarenlang blij mee zijn.

Maar voor veel mensen is het kiezen van een kleur een hele opgave op zich. Sommigen twijfelen. Hiervoor is het advies om iets te kiezen dat past bij het interieur. Heeft u bijvoorbeeld bruine meubels en een blauw bedovertrek? Dan kan blauw een goede keuze zijn. Als u blijft twijfelen kunt u ook altijd voor wit gaan, wat voor bijna elke kamer en in welke hoedanigheid dan ook passend is.

 

2. Waar gaat u verven?

Wat voor type muur gaat u verven? Of is het wellicht een plafond of een vloer die u in de letterlijke en figuurlijke lak wil zetten? Het type verf kan verschillen voor het type muur dat u verft. Ook kan het afhangen van het soort muur. Bijvoorbeeld een reguliere stenen muur, een betonnen muur of een houten muur is.

 

3. Grondverf nodig?

Soms is de overgang van een kleur naar een andere te groot. Wilt u bijvoorbeeld van een zwarte muur naar een knalgele, dan kan het zijn dat een laag verf een heel andere tint geel geeft dan u in gedachten had. Dat is omdat de zwarte verf dan nog door de gele verf heen te zien is.

In een bouwmarkt kan de verkoper u goed vertellen of u aan een laag genoeg heeft of dat u eerst een laag grondverf dient aan te brengen. Ook als u uw verf online koopt, kunt u vaak bellen of per mail of chat bespreken of u grondverf nodig heeft.

 

4. Kies een goed merk (zoals Trimetal, Alabastine of CetaBever)

Ook voor verf geldt: goedkoop is duurkoop. Gaat u voor een budgetmerk, dan zult u merken dat het er waarschijnlijk niet zo mooi uitziet als wat u wellicht in gedachten had. Dit kunt u voorkomen door een goed merk te kopen. Voorbeelden hiervan zijn Trimetal, Alabastine en CetaBever. Zeker bij Trimetal is de prijsstelling ook erg gunstig, waardoor u wel kwaliteit krijgt en niet onnodig veel betaalt.

https://www.verfpoint.nl/trimetal/