Laat jouw voegwerk uithakken en geniet van een opgeknapte gevel


Rubiverfenwand

Er zijn een aantal redenen waarom het een goed idee is om jouw gevels op te knappen door het voegwerk te laten uithakken en vernieuwen. Misschien wil je de muren er weer mooier en verzorgder uit laten zien of maak je je zorgen over de stabiliteit van de constructie. Wat de reden ook is, dit is een klus die je beter niet zelf kunt uitvoeren. In plaats daarvan kan je profiteren van de deskundigheid en ervaring van Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel, Noord-Brabant.

Waarom is het nodig?

De voegen in jouw gevel krijgen het hele jaar door veel te verduren. In de lente- en zomermaanden zorgt de combinatie van veel regen en hoge temperaturen ervoor dat het voegwerk poreus wordt. Tijdens de koudere maanden loop je juist het risico dat het water tussen de stenen gaat uitzetten, met kleine scheurtjes tot gevolg. Dit alles doet niet alleen af aan de stabiliteit van de gevel, maar ook aan de uitstraling ervan. Hoog tijd dus om het voegwerk te laten uithakken en vernieuwen.

Hoe gaat deze specialist te werk?

Van den Bogaart Gevelrenovatie en Voegwerken uit Volkel, Noord-Brabant, heeft jaren ervaring in dit vakgebied. Bij het herstellen van gevels gaan ze als volgt te werk:

  1. Eerst gaan ze aan de slag met het uithakken van het voegwerk. Hiervoor wordt een machine gebruikt die het materiaal in de voegen tot kleine stukjes hakt.
  2. Vervolgens moeten de voegen voorbereid worden op het nieuwe voegwerk. Om te garanderen dat de nieuwe voegen goed hechten, wordt de hele gevel grondig gereinigd met een hogedrukspuit of door middel van sandwashing.
  3. Tot slot wordt het nieuwe voegwerk aangebracht.

Wil je zeker weten dat je nog tientallen jaren kunt genieten van een stevige en aantrekkelijke gevel? Dan kan je overwegen de gevel ook nog te laten impregneren. Dit zorgt voor een nog betere bescherming tegen water, wat beschadiging door mossen en algen voorkomt.

https://bogaartgevelrenovatie.nl/

Archieven