Rubi Verf en Wand
Image default
Bedrijven

Wil je Overstappen op rubberen stalmatten?

Steeds meer grote stallen stappen over op nieuwe rubberen stalmatten. Dit omdat er veel voordelen aanzitten. Vanwege deze voordelen worden rubberen stalmatten niet alleen gebruikt in nieuwe stallen, maar ook bij verbouwingen.

Voordelen

De rubberen stalmatten zijn ten eerste heel makkelijk schoon te maken, alles spoelt er van af terwijl ze op hun plek blijven liggen. Doordat ze tegen elkaar aan liggen, komt er niets tussen. Dit is dus goed voor de hygiëne. Daarbij zijn de rubberen stalmatten niet glad, denk aan een antislip principe, daardoor kunnen ze ook gebruikt worden op scheef lopende oppervlakten. Een ander voordeel is dat de rubberen stalmatten gemaakt zijn voor de grotere staldieren zodat ze niet kapot gaan (denk aan scheuren). Ook geven de rubberen stalmatten een professionelere look aan de stal.

Aankoop

U kunt de matten kopen per stuk, zodat u ze zelf kunt plaatsen. Ook kunt u ze op maat laten snijden. Sommige boeren gebruiken de matten bij gladde stukken buiten, op de route van de stal naar de wei. Ook is het mogelijk een mat te leggen op de veewagen bij het in- of uitladen van de dieren. Hierover kunt u ook geadviseerd worden, er kan dan een lichtere mat gegeven worden. Dit adviseren gebeurd dan bij de aankoop in de winkel. De aankoop kan ook op verschillende sites online gebeuren. Hierbij is het van belang te letten op het gebruikte materiaal, de voorgeschreven dieren, de oppervlakte van de matten en de aangegeven levensduur. Omdat de matten over de bestaande vloer gelegd kunnen worden zijn er geen extreme aanpassingen aan de huidige stal nodig. Wel is het van belang dat ze goed passen en aansluiten, onder de matten is het schoonmaken lastig. U hoeft zich bij het schoonmaken geen zorgen te maken over de kleur. Deze blijft hetzelfde ook bij gebruik van een hogedrukspuit.