Rubi Verf en Wand
Image default
Eten en drinken

Het vlees van het Iberico varken

In de bossen in het zuiden van Spanje leeft een heel bijzonder varkentje. Het verkleinwoord varkentje is waarschijnlijk niet het goede woord om te gebruiken, het is namelijk een flink varken. Een varken die erg bekend staat om het smakelijke stukje vlees dat het produceert wat bij vele mensen tijdens het eten op het bord ligt. De naam van dit varken is het Iberico varken (Iberisch varken), bekend van de Iberico spareribs. Deze varkens zijn zo bijzonder dat ze zelfs worden beschermd door de Spaanse wetgeving. De Spaanse overheid heeft de wetgeving omtrent dit ras ingevoerd om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het leven van de varkens en de kwaliteit van het vlees gewaarborgd worden.

Eten in de bossen

De Spaanse varkens eten voornamelijk gras en de andere elementen die in de bossen in Zuid-Spanje groeien. Maar wat dit stukje vlees zo goed smakend maakt zijn de eikeltjes die de varkens in de herfst op de grond vinden en graag eten. Doordat deze varkens zich vol eten met deze eikeltjes krijgt het vlees een bijzondere smaak. Ze eten namelijk zoveel van deze eikels dat ze in een paar maanden bijna 80 kilo aankomen. Een bekende lekkernij dat van het Iberico varken wordt gemaakt zijn de eerdergenoemde Iberico spareribs.

Kwaliteit en smaak

Het vlees van de Iberico spareribs smaakt zo bijzonder omdat het vlees veel intramusculair vet bevat, dit zijn onverzadigde vetzuren. Door dit vele vet wordt het een lekker mals stukje vlees. Een fijne bijkomstigheid is dat deze enkelvoudige onverzadigde vetzuren een positief effect hebben op ons bloed en de vetten die daarin zitten. Dus mocht je toevallig over je cholesterolgehalte in zitten, de Iberico spareribs zorgen er juist voor dat dit gehalte daalt. Doordat het varken zo goed beschermd wordt in Spanje heb je met een stuk vlees van het Iberico varken gegarandeerd een zeer hoge kwaliteit.

Iberico spareribs op je bord

Waar wacht je nog op? Ben jij een liefhebber van vlees en spareribs? Dan zijn de Iberico spareribs een lekkernij die je geproefd moet hebben! Want wie wil nu niet een lekker mals stukje vlees waarbij hoge kwaliteit gegarandeerd is. Voor de Iberico spareribs hoef je niet naar de supermakt of de slager, je kunt ze gewoon online bestellen bij onder andere LeJean VleesAtelier. Voor je het weet heb je een de Iberico spareribs van het bijzondere Iberico varken op je bord liggen!