Rubi Verf en Wand
Image default
Beauty en verzorging

Pruik doneren of haar doneren

Het is bij de Nederlandse Haarstichting mogelijk om te doneren. Niet alleen geld, ook je haren en tweedehands pruiken of haarwerken zijn van harte welkom? Wat hier allemaal gedaan wordt? Dat zullen we in dit artikel haarfijn uitleggen.

Geld doneren aan de Haarstichting

Het is tegenwoordig heel normaal om geld te doneren aan een stichting. Wanneer je geld doneert aan een stichting, worden hier verschillende dingen mee gedaan. Wanneer je geld aan de Haarstichting doneert, wordt dit onder andere gebruikt om haarwerken van te maken. Dit is namelijk een heel kostbaar proces. Daarnaast wordt dit bedrag gebruikt om de site up to date te houden en continu uit te breiden.

Haar doneren aan de Haarstichting

Waar de Haarstichting wellicht het bekendste om is, is de mogelijkheid om je haar te doneren aan deze stichting. De Haarstichting maakt van deze haardonaties pruiken, welke bestemd zijn voor financieel minder bedeelde vrouwen met borstkanker. Het is mogelijk om je haar te doneren bij meer dan 500 kapsalons in Nederland. Denk je er over na om je haar te doneren? Op de website van de Haarstichting kan je alles lezen over de gestelde criteria. Het belangrijkste is dat je haar minimaal 30 cm lang is.

Pruiken of haarwerken doneren aan de Haarstichting

De Haarstichting helpt niet alleen vrouwen met borstkanker, maar ook financieel minder bedeelde vrouwen met haaruitval door andere vormen van kanker of haarziekten. Hiervoor is het mogelijk om pruiken of haarwerken te doneren. Heb je van jezelf of wellicht van iemand anders een pruik die niet meer wordt gebruikt? Dan kan je deze opsturen naar het adres van de Haarstichting.

Dankzij de bijdrage van mensen uit Nederland en het buitenland kan de Haarstichting jaarlijks meer dan 1.000 vrouwen helpen aan een mooi haarwerk. We zijn heel dankbaar dat er zo veel mensen een mooie bijdrage leveren, om deze werkzaamheden mogelijk te maken.

https://www.haarstichting.nl/haar-doneren